Biserica de pe culmile Măgurei și-a serbat ocrotitorul

Joi, 08 mai 2014, credincioșii Parohiei Magura II, Protopopiatul Bacău, l-au cinstit pe Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, cel care este ocrotitorul comunității și al sfântului lăcaș ce se construiește de câțiva ani.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhim. Pimen Costea, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți din parohiile învecinate, precum și de preacuvioși părinți din mănăstirile nemțene, apropiați ai Părintelui Paroh Radu Grigoraș.

La final, Preacuviosul Părinte Exarh a rostit cuvântul de învățătură îndemnând pe credincioși să fie mărturisitori ai Evangheliei Mântuitorului Hristos. „Să nu deznădăjduim atunci când suntem încercați în necazuri și supărări, ci să-l rugăm pe Dumnezeu să ne ocrotească. Așa cum fiecare avem un sfânt ocrotitor, tot așa și o comunitate, o parohie, un popor are rânduit de Dumnezeu un înger păzitor. Astăzi, îl cinstim pe ocrotitorul acestei biserici ce se înalță pe culmile Măgurei, pe Sfântul Evanghelist Ioan, ucenicul apropiat al Mântuitorului. Prin bunăvoința lui Dumnezeu, prin ocrotirea Sf. Evanghelist Ioan, prin rugăciunile și lucrarea dumneavoastră s-a ridicat acest lăcaș sfânt, care să fie mărturie peste timp de credința, de dragostea, de jertfelnicia, de dăruirea și fapta cea bună pe care o împliniți” – a mai spus Părintele Pimen.

Credincioșii prezenți au dat răspunsurile liturgice și s-au bucurat, la finalul Sfintei Liturghii, de momentul artistic organizat de elevii Școlii „Emil Brăescu”, din comună.

Totodată, ultima din cele patru cruci, de aproximativ 4 metri, a fost sfințită și apoi ridicată pe turla lăcașului de închinare.

Părintele Radu Grigoraș a mulțumit tuturor celor prezenți, mărturisind bucuria pe care o trăiește alături de enoriași, văzând cum, an de an, biserica se înalță, se împodobește și devine tot mai frumoasă. „Trăim nădejdea că, prin binecuvântarea lui Dumnezeu, vom ajunge la momentul desăvârșirii acestei lucrări și vom putea să ne bucurăm deplin la sfințirea ei” – a concluzionat părintele paroh.

You may also like...