Biserica ,,Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului” Bacău şi-a serbat hramul

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, 23 aprilie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, cadrele militare împreună cu credincioşii care frecventează biserica militară Bacău, sub ascultarea părintelui Lucian Butnaru, preot militar al Garnizoanei Bacău, au serbat în comuniune şi har hramul bisericii, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

IMG-20180424-WA0002
IMG-20180424-WA0001
IMG-20180424-WA0003
IMG-20180424-WA0004
IMG-20180424-WA0005
IMG-20180424-WA0006
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
IMG-20180424-WA0000

Evenimentul a început din seara precedentă prin săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia. Soborul alcătuit din 9 preoţi şi un diacon a fost condus de părintele Nicolae Bucovineanu de la Parohia Trebeş, iar cuvântul de învăţătură de la final a fost ţinut de părintele Iulian Adam de la Parohia Holt.

În dimineaţa zilei Sfântului Gheorghe, bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât din partea Centrului Eparhial au sosit părintele vicar-administrativ arhim. Pimen Costea şi părintele consilier eparhial arhim. Serafim Huzdup ca delegaţi ai Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, chiriarh al locului, iar de la Mănăstirea Diaconeşti părintele arhim. Amfilohie Brânză şi corul maicilor, care au dat răspunsurile la strană la Sfânta Liturghie.

Soborul slujitor a fost alcătuit din 14 preoţi şi doi diaconi iar slujba a fost condusă de părintele vicar Pimen, care în cuvântul său de la final a transmis tuturor arhiereasca binecuvântare şi dragostea părintească a Înaltpreasfinţitului, a făcut un rezumat al vieţii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi a evidenţiat puterea mărturisitoare dată de Dumnezeu Sfinţilor Mucenici, putere de care avem nevoie şi noi astăzi, cei care trăim în iureşul vieţii secularizate şi din ce în ce mai depărtate de Dumnezeu.

La finalul slujbei, ca o surpriză din partea conducerii Unităţii Militare, Muzica Militară a Garnizoanei Bacău a susţinut un mic concert cu imne patriotice în aer liber, sărbătorind astfel şi Ziua Forţelor Armate Terestre.

Părintele militar Lucian Butnaru, gazda evenimentului, a mulţumit Înaltpreasfinţitului pentru binecuvântare, părintelui arhimandrit Pimen pentru dragoste şi cuvântul ziditor de suflet, părinţilor arhimandriţi Serafim şi Amfilohie, corului maicilor de la Diaconeşti, comandantului unităţii, cadrelor militare şi creştinilor prezenţi la sfânta slujbă de hram şi a invitat pe toţi la o agapă a comuniunii creştine.

(Pr. Iulian Adam)

You may also like...