Proiectul „Vrei să fii bun, de Crăciun?” a fost derulat la Biserica „Sfântul Ștefan cel Mare” din Protoieria Bacău

În data de 20 decembrie. 2022 începând cu orele 10:00 în cadrul Bazei 95 Aeriană „Alexandru Șerbănescu”, copiii au fost invitați să se întâlnească cu Moș Crăciun, care a venit cu o aeronavă IAR-330 Puma SOCAT. Alături de copiii personalului unității, copiii din satul Țepoaia, Comuna Motoșeni însoțiți de d-na Inv. Tilici Lenuța și Pr. Radu Mihăiță Călcâianu au întâmpinat pe Moșul cu multe emoții și nespusă bucurie, toate acestea petrecându-se în ecoul colindelor intonate de către Muzica Militară a Garnizoanei Bacău și a solistei Brigitte Albert, pe ritmurile dansurilor și tradițiilor Ansamblului Folcloric ,,Plaiuri Băcăuane”.

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și prin purtarea de grijă a părintelui protopop Eugen Ciprian Ciuche, copiii din parohia Sascuteană au scris scrisori către Moș Crăciun cu dorințele lor în cadrul proiectului, „Vrei să fii bun, de Crăciun?”, iar prin implicarea părinților de la Biserica Sfântului Voievod Ștefan cel Mare Pr. Col. Ioan Roncea și Pr. Ionuț Liviu Apetrei, ce și-au asumat rolul de mesageri ai lui Moș Crăciun, dorințele lor s-au împlinit.

Astfel, oameni de bine, milostivi, prin strădania și dragostea lor, au transmis bucuria de a oferi daruri unor copii ce provin din familii sărace și cu mulți membrii de la sat, care plini de emoție au înțeles ce înseamnă să fii bun de Crăciun. De asemenea, au vizitat muzeul și Capela Instituției, iar înainte de a pleca spre casă, copiii au primit pizza, ceai cald și pentru o sărbătorită a zilei, un tort însoțit de zâmbete și tradiționalul, La mulți ani!

Vizita copiilor s-a încheiat în Sfântul Locaș ocrotit de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, Domn al Moldovei unde s-au închinat Maicii Domnului și Pruncului Iisus, primind binecuvântarea preoților și mulțumind Bunului Dumnezeu și binefăcătorilor lor pentru generozitate.

You may also like...