Bucuria comuniunii în rugăciune pe ”Meteora” Bacăului

Câteva sute de credincioși băcăuani și oneșteni au luat parte la slujba Sfântului Maslu, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

dsc_0157
dsc_0171
dsc_0204
dsc_0210
dsc_0220
dsc_0236
dsc_0247
dsc_0291

Bucuria postirii s-a împletit armonios cu cea a rugăciunii în comuniune în perioada postului Sfinților Apostoli. La ceas de seară, în cea de-a doua vineri din acest post, la biserica mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului ”, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a aflat un sobor de preoți oneșteni și băcăuani, împreună cu câteva sute de credincioși veniți în pelerinaj special pentru Taina Sfântului Maslu – din parohia „Sfinții Trei Ierarhi” – Bacău dar și din parohiile Protopopiatului Onești. Pentru câteva ceasuri, ”Meteora” Bacăului a răsunat de cântări și rugăciuni, transformându-se într-o oază de mărturisire a credinței și de comuniune în jurului ierarhului locului.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a citit rugăciuni speciale de binecuvântare, pentru sănătatea trupească și sufletească. Din partea preoților prezenți, cuvântul de mulțumire adresat ierarhului a fost rostit de preotul Constantin Alupei, protopop de Onești, care și-a exprimat mulțumirea de a fi fost părtaș, alături de preoții și credincioșii Oneșteni, la aceste momente de aleasă trăire întru Hristos Domnul.

You may also like...