Bucuria Crăciunului pe chipurile copiilor din Parohia Luncani

Cu mila lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și îndrumarea duhovbicească și frățească a părintelui protopop, Eugen Ciprian Ciuche, sâmbată, 25 decembrie 2021, în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, com. Mărgineni, jud. Bacău, s-a desfăşurat ediția a 2-a a proiectului social-filantropic eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?” 2021.

Cu multă râvnă și iubire pentru Hristos, părintele Adrian Grigoraș, paroh al parohiei Luncani, a reușit să mobilizeze oameni mărinimoși, enoriași ai parohiei, în strângerea de fonduri pentru a dărui copiilor parohiei o rază de lumina cu ocazia Sfintei Sărbători a Nașterii Mântuitorului Hristos

Prin urmare, în prima zi de Crăciun, Biserica din Luncani a îmbrăcat haine de sărbătoare, și după Sfânta Liturghie și slujba de mulțumire adresată credincioșilor, în glas de colinde, s-au împărțit copiilor un număr de 50 de cadouri cu dulciuri și jucării și câte o carte în imagini despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Cu acest prilej părintele Adrian a susținut și o scurta dar cuprinzătoarea lecție catehetică prin care copii au redescoperit cum și de ce Mântuitorul nostru s-a smerit pe sine, chip de rob luând, pentru a noastră mântuire.

Spre bucuria tuturor, atmosfera de sărbătoare a continuat cu prezentarea unui mic vernisaj de pictura și colinde deosebite, susținute de artiști talentați ai satului și comunei noastre.

La finalul programului, părintele Grigoraș Adrian, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop pentru binecuvântare, părintelui protoiereu pentru îndrumare, enoriașilor pentru generozitate și în special domnilor și doamnelor consilieri pentru implicare și ajutor, pentru că împreună au reușit să aducă o bucurie așa mare acestor copiiilor, în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului. 

You may also like...