Bucuria Crăciunului trăită cu emoție în parohia Bijghir

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în parohia Ortodoxă Bijghir – Protopopiatul Bacău, se desfășoară un parteneriat între școală și biserică menit să vină în sprijinul copiilor cu posibilități modeste. Astfel, Centrul Catehetic al parohiei împreună cu Grădinița nr. 30 din Municipiul Bacău au organizat o acțiune filantropică în care peste 40 de copii nevoiași, cu vârste cuprinse între 1-5 ani, s-au bucurat de dragostea și generozitatea copiilor din municipiul Bacău. Aceștia au primit pachete formate din haine și dulciuri dăruite cu suflet celor mai mici enoriași din vecinătatea Bacăului.

DSCN0933
DSCN0964
DSCN1004
DSCN1022
DSCN1026
DSCN1060

,,Ne bucurăm că în acest parteneriat, după ce părinții și-au dat, în prealabil, acordul, au fost împărtășiți cei mai mulți dintre copiii din grădinița noastră. Împreună am organizat, de asemenea, un spectacol special pregătit de cei micuți în care s-au strâns și pachete cu hăinuțe și jucării, acestea fiind ulterior oferite – prin mijlocirea părintelui paroh de la Bijghir, copilașilor de acolo” –  a declarat doamna profesor Jeni Ghioc, directorul instituției de învățământ.

,,În prima zi de Crăciun, după ce au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și au colindat pe toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, copiii pregătiți de doamna preoteasă au primit hăinuțe și multe dulciuri. Am dăruit, de asemenea, aceleași daruri și copilașilor de religie romano-catolică prezenți și ei în biserica noastră” –  a declarat părintele paroh Andrei Păduraru.

You may also like...