Bucuria sărbătorii Nașterii Mântuitorului Hristos trăită de comunitatea Parohiei Siretu

Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos a însemnat un nou prilej de bucurie și binecuvântare pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Siretu. Zilele de Crăciun au însemnat pe lângă participarea la Sfânta Liturghie și comuniunea pricinuită de oferirea darurilor pregătite pentru cei 40 de copii ai Centrului Socio-Educațional „Sfântul Dimitrie” și pentru enoriașii care participă activ la serviciul liturgic și la întâlnirile centrului de socializare pentru vârstnici înființat de asemenea în cadrul parohiei. 

În prima zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie a fost încheiat proiectul eparhial intitulat „Vrei să fii bun, de Crăciun?”.  La începutul lunii decembrie cei mici au redactat o scrisoare adresată lui Dumnezeu și Moșului cel bun care mai apoi, cu ajutorul unor oameni de bine, aceste dorințe s-au materializat în cadourile mult așteptate. Bucuria a fost chiar și mai vizibilă pe chipurile copiilor când la darul primit s-a adăugat și un al doilea dar care a însemnat un set format din mănuși, căciulă și fular de iarnă confecționate manual de către o enoriașă a comunității. În semn de mulțumire pentru toată dragostea primită, cei mici, coordonați de către doamnele profesoare Irina Sabău și Mirela Benedic, au susținut un recital de colinde. Tot acum a fost prezentat comunității și noul grup coral format din cei tineri, denumit „Privighetorile Siretului”.  La final, părintele paroh Răzvan-Dimitrie Radu a oferit tuturor celor prezenți pachete cu alimente neperisabile formate din orez, făină, paste făinoase, conserve cu legume, ulei și mălai.

Pe 26 decembrie, a doua zi, la finalul Dumnezeieștii Liturghii enoriașii au ascultat un nou recital de colinde, de această dată susținut de către ansamblul folcloric „Tămășanca” din Tamași. Format din tineri și vârstnici deopotrivă și sub îndrumarea tânărului Vlad Vieru, fiu al satului, aceștia au încântat și mângâiat sufletele celor prezenți cu repertoriul special pregătit pentru aceste momente de sărbătoare. La plecarea grupului, cei mai mici dintre membri au primit câte un pachet cu dulciuri oferit de către Primăria Comunei Letea Veche.

Pe această cale, părintele Răzvan-Dimitrie aduce prinos de mulțumire tuturor celor care s-au dăruit proiectelor derulate în cadrul parohiei având ca scop înfrumusețarea vieții liturgice a enoriașilor și ajutorarea tuturor sufletelor care sunt în felurite nevoi. 

 

You may also like...