Bucurie duhovnicească prin pelerinaj

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel“ din Bacău și Parohia Trebeș au organizat un pelerinaj la care au participat 100 de creștini, ce au avut bucuria de a întâlni sau reîntâlni viețuitori ai mânăstirilor Cămârzani, Humor, Voroneț, Agapia și Văratec.

IMG_0022
IMG_0017
20180828_080509
20180828_083738
20180828_083959
20180828_113358
20180828_152149
20180828_132657

          Pelerinajul a avut ca prim loc de reculegere și vizitare Centrul Eparhial, unde călătorii s-au putut ruga Sf. Moaște ce se află depuse spre închinare în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, ei oprindu-se ulterior și în spațiul fabricii de lumânări sau în cel al brutăriei în care sunt pregătite prescurile aduse ca daruri la Sf. Liturghie.

Mănăstirea Cămârzani a constituit un spațiu în care pelerinii au fost întâmpinați cu dragoste părintească de obștea maicilor, ce au încercat să îi îndrume, să le dea sfaturi sau să răspundă întrebărilor, cu răbdarea mamelor ce își învață copiii.

Mănăstirile Humor, Voroneț și Agapia au fost locuri de rugăciune și de întoarcere în istorie, de căutare a acelor momente în care simți că timpul nu se mai scurge vijelios, ci se poate opri într-o încremenire a bucuriei și a liniștii date de munca și rugăciunea în comun. Pelerinii cunoscători ai amănuntelor istorice au prezentat și celorlalți datele pe care le aveau, fiecare participând după dorință la înfrumusețarea clipelor de rugăciune sau informare.

La mănăstirea Văratec pelerinii s-au putut bucura de reîntâlnirea cu maica stareță Stavrofora Iosefina Giosanu și cu alte maici , pe care cei mai mulți le cunoșteau de la sărbătoarea hramului Bisericii  „Sf. Apostoli Petru și Pavel“. Atunci, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, mitropolitul Moldovei și al Bucovinei, și a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Sf. Moaște ale Sf. Gheorghe Pelerinul, care se află la sfânta mănăstire nemțeană, au fost aduse în Bacău. Nu putea fi un prilej mai bun ca pelerinii de astăzi să-și îndrepte rugăciunile către un pelerin care a cunoscut greutățile drumurilor de căutare locurilor sfinte și a Împărăției lui Dumnezeu. Cu bucuria rugăciunii în suflet, creștinii călători s-au întors în Bacău, mulțumind organizatorilor pentru momentele duhovnicești oferite.

Pr. Constantin Abageru

You may also like...