Bucurie şi comuniune la ceas de sărbătoare – Centrul de zi pentru copii ,,Sf. Arhanghel Rafail” din parohia Holt

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, în parohia cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt funcţionează, începând cu luna septembrie a anului 2012, un centru de zi pentru copii, care are ca ocrotitor pe Sfântul Arhanghel Rafail, cel ce păzeşte pe cei aflaţi în călătorie dar şi pe tinerii care sunt cununaţi şi trăiesc creştineşte având credinţă şi  frică de Dumnezeu.

IMG-20170918-WA0025
IMG-20170918-WA0041
IMG-20170918-WA0045
IMG-20170918-WA0034
IMG-20170918-WA0021

Anul acesta s-au împlinit 5 ani, de când un număr de 14-15 copii, proveniţi din familii defavorizate, se bucură de dragostea şi de ocrotirea Bisericii, a şcolii şi a comunităţii locale din care ei provin.

Astăzi, 18 septembrie 2017, la ceas de sărbătoare, toţi cei invitaţi s-au rugat împreună cu părintele Iulian Adam şi cu copiii înscrişi la Centrul de zi al Parohiei Holt pentru un început de an şcolar bun, luminarea minţii celor mici şi dobândirea înţelepciunii de a urma calea Împărăţiei lui Dumnezeu. Invitaţii au dorit copiilor rezultate frumoase şi realizarea tuturor obiectivelor propuse, subliniind importanţa unor astfel de activităţi şi de centre în lupta contra abandonului şcolar şi a delicvenţei juvenile.

,,Am invitat astăzi, într-un cadru festiv, pe domnul primar al comunei noastre, dl. Dochiei Petru, pe doamna director a şcolii gimnaziale Letea Veche,    d-na Custură Mihaela, pe doamna profesor coordonator a şcolii gimnaziale Holt,   d-na Munteanu Sofica, pe domnii profesori ai şcolii de la Holt, precum şi pe alţi invitaţi şi sponsori, pentru a deschide şi a marca aşa cum se cuvine acest nou an de activitate în domeniul social-filantropic, cultural şi comunitar.

Noi avem de mulţi ani parteneriate active cu Primăria Letea Veche, cu Şcoala Letea Veche şi cu Şcoala Holt. Anul acesta, 2017-2018, avem promisiunea autorităţilor locale şi suntem încurajaţi pentru a extinde programul nostru la un număr de 20 de copii. De asemenea, mulţumim şi domnilor profesori care ne-au sprijinit mereu prin acţiunile lor de voluntariat, şi care, şi anul acesta, s-au arătat deschişi spre a-şi oferi cu toată dragostea ajutorul lor. Gândul nostru plin de recunoştinţă se îndreaptă acum şi spre acele puţine persoane, care mereu ne-au fost alături în aceşti 5 ani de frumoasă activitate, şi care au contribuit mereu în diverse forme spre a ajuta pe cei ce au nevoie dar nu cer ajutor nicăieri. Vă mulţumim tuturor şi Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi.” a spus părintele paroh Iulian Adam, coordonatorul activităţilor de la Centrul de zi Holt, la finalul festivităţii.

You may also like...