Bucurii de iarnă pentru copiii din Parohia Holt

Anul acesta, iarna a venit cu zâmbetul pe buze pentru enoriaşii Parohiei Holt din Protopopiatul Bacău. Sezonul bucuriilor s-a deschis odată cu sărbătorirea Zilei Naţionale a României, când preoţii slujitori au primit, la biserică, vizita elevilor de la Şcoala Gimnazială Holt, în număr de aproximativ 70, însoţiţi de doamnele lor profesoare.

Copiii au prezentat un program festiv şi au încântat auditoriul cu un colaj de piese tradiţionale, care au trezit sentimentele patriotice în sufletele tuturor celor prezenţi. Domnul primar al comunei Letea Veche, Dochiei Petru, a răsplătit munca şi implicarea sufletească a celor mici, prin dăruirea unor pachete cu dulciuri.

Nu peste multă vreme, Parohia Holt a fost gazda Moşului Nicolae, care a poposit, ca în fiecare an, plin de cadouri în desaga lui. Prima sa oprire a fost la biserică, la sfârşitul Sfintei Liturghii, când cei 100 de copii colindători, însoţiţi de doamnele lor învăţătoare şi de doamna profesoară de religie, Benedic Mirela, au cântat colinde şi au primit cadouri binemeritate, pregătite de domnul viceprimar Spiridon Cătălin.

Moş Nicolae a dăruit, prin intermediul unor familii generoase, şi celor 24 de copii de la Centrul de Zi „Sfântul Arhanghel Rafail”, daruri consistente (dulciuri şi articole de îmbrăcăminte). Evenimentul s-a desfăşurat sub coordonarea doamnei Tania Diaconu, de la Asociaţia „Totul pentru un surâs”, prietenă şi veche colaboratoare a activităţilor desfăşurate de parohia Holt.

Bucuria din Postul Crăciunului creşte duminică de duminică, pe măsură ce ne apropiem de marea sărbătoare a Naşterii Domnului, prin glasurile cristaline de la strană, ale copiilor parohiei Holt, intonând vesel colinde şi cântări religioase.

Pr. Iulian Adam

You may also like...