70 de copii din Parohia Fundu Tutovei au primit daruri de Crăciun

În cadrul proiectului eparhial intitulat „Vrei să fii bun, de Crăciun?” implementat de către Protoieria Bacău, 70 de copii din Parohia Fundu Tutovei, proveniți din familii defavorizate, au simțit bucuria sărbătorii Nașterii Mântuitorului prin primirea acestor daruri.

Această frumoasă activitate a fost posibilă prin implicarea catedrei de Religie a Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău, (prof. Gabriela Ciuche) a Colegiului „Mihai Eminescu” (Pr. prof. Justinian Cimpoeru) și a unor oameni de bine precum doamna Maria Magdalena Anghi, care la rândul ei a mobilizat zeci de persoane pentru această acțiune care a constat în primirea scrisorilor elaborate de către cei mici, iar mai apoi în materializarea lor în cele ce au fost cerute de către copii: haine, dulciuri, alimente neperisabile, rechizite, jucării, cărți, ghiozdane sau alte necesități care pot părea banale la prima vedere.

Bucuria și emoția celor mici nu a ezitat să apară, tocmai de aceea mulțumirile pentru aceste daruri au căzut în grija părinților și bunicilor prezenți care au apreciat cu recunoștință purtarea de grijă și implicarea celor care au făcut posibil tot acest frumos demers.

Evenimentul a avut loc în Biserica parohiei, în Ajunul Crăciunului. La final, Pr. Bogdan Antohi, slujitor al acestui Sfânt Altar, a mulțumit în numele copiiilor, tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă această acțiune, accentuând faptul că adevărata mulțumire a tuturor este atunci când poți citi în zambetul unui copil bucuria primirii unui dar pe care poate de cele mai multe ori fie nu l-a avut, fie nici nu spera să îl aibă. (Răzvan Dimitrie Radu – asistent social Protoieria Bacău)

You may also like...