Cadouri pentru copiii din Parohiile Fundu Tutovei, Odobești, Burdusaci, Sohodol, Plopana, Schineni și Fântânele

În cadrul proiectului eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun?” implementat de către Protoieria Bacău, profesorii și elevii Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău s-au implicat cu multă dragoste la pregătirea și împărțirea a peste 200 de daruri cu prilejul Sărbătorii Nașterii Pruncului Hristos.

Sub coordonarea profesorilor catedrei de religie, respectiv Prof. Gabriela Ciuche și Pr. Neacșu Bogdan, care au colectat și distribuit scrisorile realizate de către copiii din parohiile Parohiile Fundu Tutovei, Odobești, Burdusaci, Sohodol, Plopana, Schineni și Fântânele, elevii binefăcători au umplut desaga moșului cu diferite cadouri precum cărți, rechizite, haine, dulciuri, alimente sau jucării, în funcție de dorințele exprimate, la care s-au adăugat și alte daruri oferite din partea familiilor participante la acest proiect.

Darurile atent și frumos împachetate au ajuns în ziua de Ajun în fiecare parohie, iar în ziua Nașterii Domnului, după săvârșirea Sfintei Liturghii, preoții parohi au împărțit cadourile, spre bucuria și emoția vădită a copiilor, de față fiind însuși Moș Crăciun.

Bucuria resimțită de copii la primirea cadourilor mult așteptate, trece dincolo de imagini, emanând atmosfera plină de emoție pe care o creează venirea Moșului încărcat de daruri. În semn de mulțumire, copiii au cântat colinde, vestind astfel nașterea Pruncului Hristos, ca mărturie a recunoștinței lor față de familiile care le-au oferit darurile.

La finalul întâlnirii, fiecare preot a mulțumit profesorilor coordonatori, părinților și elevilor Colegiului Național „Ferdinand I”, precum și tuturor celor care s-au implicat în această perioadă cu scopul binecuvântat de a aduce bucurie pe chipul blând al copiilor care au primit nu doar daruri, ci și dragostea celor care au participat la activitățile proiectului.

Dumnezeu să răsplătească jertfa și dragostea fiecăruia dintre cei care s-au oferit să aducă o rază de lumină în sufletele celor greu încercați. (Răzvan Dimitrie Radu – asistent social Protoieria Bacău)

You may also like...