Campanie de informare şi prevenţie de alcool la Grupul Şcolar Tehnologic „N. V. Karpen“ din Bacău.

Centrul de zi pentru prevenție, evaluare și consiliere a persoanelor dependende de alcool şi alte droguri „Izvorul Tămăduirii“ din Bacău, care aparţine de Asociația Socio-Medicală „SILOAM“ – de pe lângă Mănăstirea Tisa Silvestri a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, derulează în primul semestru al anului şcolar 2018-2019 o campanie de informare şi prevenţie privind consumul şi dependenţa de alcool, droguri şi alte substanţe psihoactive în liceele din Bacău.

 
46492471_2209852962591043_238638888455766016_n
imag2823_2

Cu binecuvântarea Înaltreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, miercuri, 21 noiembrie 2018, acest proiect, desfăşurat sub numele „Viaţa TA e în mâinile TALE“, a avut loc la Grupul Şcolar Tehnologic „Nicolae Vasilescu Karpen“ din Bacău. La întâlnire au participat peste 200 de elevi însoţiţi de cadre didactice.

Proiectul a fost primit cu deschidere şi mult interes de conducerea liceului, dar şi de elevi, fiind un real succes. Prezentarea proiectului a fost realizată de psihologul Capătă Ovidiu, psihoterapeut Livia Cojoc şi de pr. Liviu Burlacu, coordonatorul Centrului „Izvorul Tămăduirii“ din Bacău.

La buna desfăşurare şi organizare a acestei activităţi au contribuit pr. prof. Ionuţ Arsâne şi pr. prof. Iulian Bertea. Proiectul a fost susţinut cu prezentări de materiale video, filme tematice, afişe, pliante şi broşuri explicative, în cadrul susţinerii punându-se întrebări şi oferindu-se răspunsuri la multe probleme legate de dependenţa de alcool, droguri şi mai ales de „etnobotanice“. Campania de informare prevenţie se desfăşoară la propunerea şi invitaţia conducerii Grupului Şcolar „N. V. Karpen“ din Bacău, care a încheiat un parteneriat cu Centrul „Izvorul Tămăduirii“, în vederea desfăşurării unor astfel de activităţi educative. (pr. Daniel Marari)

You may also like...