Cateheză despre cinstirea Sfintei Cruci la Parohia Lețcana

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, în Parohia Lețcana la Centrul Catehetic „Sfântul Nectarie” a avut loc cateheza intitulată „Prin Cruce a venit bucurie la toată lumea”.

Părintele paroh Andrei Teslariu împreună cu cadrele didactice voluntare le-a vorbit celor 40 de copii prezenți despre semnificația Sfintei Cruci, ca obiect sfânt, semn de închinare și misiune sau cale de urmat.
Cei mici au înțeles din cele prezentate cât de important este să ne însemnăm cu Sfânta Cruce în toate împrejurările vieții noastre. Copiii au înțeles importanța Crucii în iconomia mântuirii noastre ca semn distinctiv al creștinilor în lume. Mântuirea omului a venit prin cruce, biruind puterea vrăjmașului deschizând omului posibilitatea de a ajunge în Rai.

În a doua parte a catehezei, au fost vizionate filme tematice, s-au purtat discuții interactive și s-au desfășurat activități practice precum însemnarea cu Sfânta Cruce cu scopul de a fixa învățăturile primite.
La finalul catehezei, copiii s-au bucurat de vremea frumoasă și s-au jucat în curtea bisericii alături de voluntari din comunitatea parohială.

Pr. Andrei Teslariu

You may also like...