Cateheză despre rugăciune și socializare pentru vârstnici prin Proiectul „Hristos-lauda bătrâneților mele”

La Parohia „Învierea Domnului” din Buhuși a avut loc a treia întâlnire a seniorilor din cadrul proiectului nou implementat „Hristos-lauda bătrâneților mele”. Aceasta l-a avut coordonator pe părintele Ștefan Gabriel Moldovan, iar tematica propusă a fost „Rugăciune și Sfânta Liturghie – Drum și Cale către Cer”.

Așadar, după Sfânta Liturghie, părintele Ștefan a vorbit bunicilor prezenți despre folosul și roadele rugăciunii, ca legătura neîncetată cu Dumnezeu și Sfinții Săi. A enumerat felurile rugăciunii (mulțumire, slavă și cerere), dar și treptele pe care le acest parcurs lăuntric al omului. După aceasta, părintele a explicat celor prezenți rânduiala Sfintei Liturghii și a dialogat cu cei prezenți despre bucuria pe care o transmite aceasta prin unirea cu Hristos în Taina Sfintei Euharistii. Toc acum a fost menționat și faptul că Liturghia reprezintă o condensare a vieții Mântuitorului Iisus Hristos în ultima parte a vieții ca Fiu al Omului. Cei prezenți și-au manifestat bucuria participării la astfel de acțiuni și totodată au anunțat că vor fi prezenți și la următoarea întâlnire ce va avea loc pe 13 Octombrie, în ajunul sărbătoririi Sfintei Cuvioase Parascheva.

***

Aceeași bucurie a fost resimțită și de către pelerinii prezenți la Sfânta Liturghia ce a fost săvârșită la Capela „Schimbarea la Față” din Bacău. Aici, părintele Ovidiu Radu, alături de vârstnicii beneficiari ai serviciilor sociale din cadrul Asociației „Ovidenia” au petrecut câteva momente împreună, timp în care au socializat și au discutat despre anumite teme de interes propuse de către cei prezenți, precum menținerea sau dobândirea unei relații profunde cu Dumnezeu la vârsta a treia. Părintele Ovidiu se îngrijește de sufletele celor greu încercați prin intermediul acestei asociații care primește, implementează și derulează toate proiectele social-educaționale pe care Protoieria Bacău le pune la dispoziție preoților spre apropierea și ajutorarea credincioșilor din comunitățile parohiale păstorite. 

You may also like...