Cateheză, spiritualitate și cultură la Biserica ”Sf. Împărați” din Bacău

Noua seară cultural-duhovnicească i-a încântat pe băcăuanii prezenți la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, în seara zilei de vineri, 22 august.

Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul este și un profesor de excepție pentru catehizarea celor ce vor să pătrundă în tainele teologiei. De acest lucru s-au lămurit, încă o dată, toți cei prezenți la seara cultural-duhovnicească organizată vineri, 22 august, la Biserica ”Sf. Împărați” din municipiul Bacău, gazdă generoasă grație preoților Ioan Chiribău și Adrian Ciobanu, care au organizat impecabil acest eveniment. Într-un spațiu consacrat prin pictura sa admirabilă, au continuat dialogurile lunare ale ierarhului cu preoții și credincioșii dornici să-și îmbogățească atât cultura religioasă cât și viața spirituală.

Începând cu orele 19.00, băcăuanii au participat la o seară catehetică având ca subiect una dintre temele fundamentale ale teologiei ortodoxe, respectiv Taina Sfintei Împărtășanii, plecând de la textul Sfintei Evanghelii din Duminica a VIII-a după Rusalii, cel în care se menționează înmulțirea pânilor.  ”M-am aplecat cu acrivie asupra acestui text din Evanghelia Sfântului Matei, coroborat cu textele celorlalți evangheliști, în care am văzut universul euharistic care este universul Liturghiei,  pentru a găsi imagini noi în interpretarea sa. Noi avem darul de a participa activ la acest univers euharistic, în care putem intra prin metanoia, printr-o schimbare, hrănindu-ne cu tainele care ne pun în legătură cu Dumnezeu”, a menționat Preasfințitul Ioachim. Prezentarea textului sacru, apoi exegeza acestuia din perspectiva ierarhului, a fost completat cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți și a credincioșilor care, la final, și-au manifestat bucuria de a fi participat la un astfel de eveniment.

You may also like...