Cea de-a cincea ediție a școlii de vară Didascalos în Parohia Șerbănești

În perioada 19 – 25 iulie, în parohia Șerbănești, protopopiatul Bacău, cu purtarea de grijă și din încredințarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, are loc o nouă ediție a activităților de tip școală de vară -Didascalos 2021.

 

În ziua de 19 iulie, parohia ,,Pogorârea Sfântului Duh” – Șerbănești a fost gazda debutului Școlii de Vară 2021, ajunsă anul acesta la ediția a 5 a. Aici se desfășoară  activități educaționale și recreative pentru copii ce au loc în cadrul Centrului Educațional Didascalos.

Activităţile „Şcolii de vară” s-au desfășurat sub îndrumarea părintelui paroh Adrian Ghinea, și a părinților împreună-slujitori Vasile Busuioc și  Ciprian-Mihai Gunea. Programul de activități cultural-catehetice și recreative este realizat cu  implicarea unor, profesori, educatori, psihologi și voluntari.

Începutul primei zile a fost unul special întrucât copiii au avut bucuria de a elibera în văzduh porumbei, ca simbol al prezenței Duhului Sfânt.

Anul acesta, programul școlii de vară a adunat un număr de 90 de participanți, copii și voluntari cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, împărţiţi în cinci grupe de vârstă. Aici, fiecare grupă desfășoară activități specifice vârstei. În prima parte a zilei se începe cu rugăciunea de dimineață, urmată de diferite teme culturale și catehetice. În intervalul orar 12.00 – 13.00 se servește masa, De asemenea, copiii primesc și o gustare în jurul orelor 10.00, respectiv 15.00. În a doua parte a zilei sunt organizate activități recreative, ateliere de creație, jocuri de cunoaștere și deprindere etc.

Pe parcursul perioadei copiii vor învăța poezii, cântece și rugăciuni, și vor vizita obiective culturale și de referință. Spre finalul săptămânii copiii vor merge într-o excursie tematică unde vor avea prilejul să cunoască și să descopere lucruri noi spre a le folosi în viitor la formarea lor spirituală și educațională. (Pr. Ciprian Gunea)

You may also like...