Cea mai mare catedrală din Bacău – spațiu de binecuvântare a copiilor la început de an școlar

Catedrala ”Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău a devenit în această seară de vineri – 12 septembrie, o adevărată școală duhovnicească pentru copii.

A venit momentul ca în inima municipiul Bacău, la  Catedrala ”Înălțarea Domnului”, elevii băcăuani să se întâlnească cu Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”. Spațiul sacru din centrul orașului a devenit pentru câteva momente o adevărată școală duhovnicească pentru copii. Aceștia s-au rugat și au dialogat cu ierarhul care i-a îndemnat să învețe, să-și cinstească părinții și educatorii și să se roage în permanență. De asemenea, ca și în cazul celorlalte întâlniri de suflet prilejuite de începutul anului școlar, Preasfinția Sa a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți, constând în dulciuri și rechizite școlare.

Programul cultural-educaţional ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” continuă, acesta derulându-se pe parcursul întregului an şcolar . Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, prin toate parohiile sale din cele şase Protopopiate, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului va acorda sprijin direct şi concret oferind burse, rechizite şi uniforme şcolare, îmbrăcăminte, încălţăminte, plata transportului,  meditaţii şcolare gratuite dar şi alte ajutoare materiale în funcţie de nevoile fiecărui elev şi posibilităţile fiecărei parohii.

maf_5114

You may also like...