Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfântul Ioan Botezătorul” își continuă activitatea

Joi, 30 Septembrie 2021, Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfântul Ioan Botezătorul” și-a redeschis activitatea pentru 20 de copii din cadrul Școlii Gimnaziale „Domnița Maria”, pe perioada vacanței de vară activitatea acestuia fiind sistată. Evenimentul a fost desfășurat în prezența doamnei Otilia Zaharia, directorul Școlii Gimnaziale „Domnița Maria”, a părintelui Răzvan-Dimitrie Radu, asistent social al Protoieriei Bacău și al doamnei Teodora Popa, reprezentant al Asociației Ovidenia, alături de cadrele didactice voluntare și copiii beneficiari ai centrului.

La această bucurie au luat parte și trei invitați speciali prin prezența domnului conferențiar universitar dr. Ioan Dănilă, domnului Ioan Maric, profesor al Școlii Populare de Artă și Meserii din Bacău și a domnului Augustin Cojocaru, artist al artei sculpturii în lemn. Aceștia au salutat demersul acestui centru, venind și dânșii cu un sprijin prin donația de cărți pe care au făcut-o bibliotecii școlii, copii putând astfel să se bucure de experiența acestora, dar și de cunoștințele lor, așternute cu drag pe hârtie pentru generațiile ce vor veni.

Festivitatea de redeschidere a Centrului care a început prin rostirea rugăciunilor de început de an școlar și de binecuvântare a centrelor educaționale și-a dorit să marcheze totodată și Ziua Internațională a pensionarului prin crearea unei punți între generații și omagierea seniorilor, acest lucru fiind posibil prin prezența vârstnicilor beneficiari ai asociației Ovidenia, dar și a bunicilor elevilor. Astfel, în cadrul acestei zile, a fost derulată și prima activitate a Asociației din cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” care își propune implementarea unor serii de activități menite să vină în sprijinul persoanelor vârstnice.  În cadrul evenimentului, seniorii prezenți s-au putu bucura de vivacitatea și inocența specifică vârstei celor mici, dar și de programele artistice pe care aceștia le-au pregătit spre încântarea celor dintâi.

În cuvântul său, părintele Răzvan a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și purtarea de grijă pe care acesta o manifestă de fiecare dată față de fii duhovnicești ai aceste eparhii, a transmis gândurile frumoase și susținerea părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, a mulțumit cadrelor didactice voluntare care modelează caracterele fragede și devenirea acestor tineri în spiritul moralei civice și creștine și a felicitat tinerii pentru devotamentul pe care îl arată în cunoașterea tainelor lui Dumnezeu și a învățăturilor predate. 

Acest Centru este rodul unui protocol de colaborare între Școala Gimnazială „Domnița Maria”, Asociația Creștină de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005” și Protoieria Bacău. Cele trei instituții și-au unit resursele cu scopul de a veni în ajutorul copiilor care sunt buni la învățătură, însă provin din familii aflate în situații de risc, drept pentru care performanța școlară de cele mai multe ori este greu de atins.

Pentru buna desfășurare a activităților, Școala „Domnița Maria” pune la dispoziție sala, copiii beneficiari și profesorii voluntari, Asociația „Ovidenia” asigură hrana copiilor, iar Protoieria Bacău asigură baza materială necesară activităților, voluntari formați pentru astfel de acțiuni și ocazional deleagă câte un preot pentru a consilia și zidi sufletește copiii și părinții lor, beneficiari ai centrului.

 

You may also like...