Centrul „Sfânta Filofteia” al Parohiei „Sfinții Apostoli” din Bacău a implementat un nou proiect socio-educațional

Marți, 5 Octombrie 2021, la Parohia „Sfinții Apostoli” din Bacău a avut loc prima activitate din cadrul proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” desfășurată în cadrul Centrului de Socializare pentru vârstnici „Sfânta Filofteia” care își desfășoară activitatea în spațiul destinat casei de prăznuire a parohiei. 

Ziua a început cu binecuvântarea lui Dumnezeu, prin săvârșirea Sfintei Liturghii, iar mai apoi părintele paroh Constantin Abageru dimpreună cu domnișoara Carla Pișcu, asistentul social al parohiei și însoțiți de către seniorii prezenți au mers la Centru pentru a putea începe activitatea de socializare. Aici, părintele Constantin a prezentat adunării scopul proiectului și perioada sa de implementare, precum și activitățile pe care le vor desfășura împreună în tot acest timp. 

De asemenea, domnișoara Carla a prezentat bunicilor faptul că ziua de 1 Octombrie reprezintă momentul de elogiere a vârstnicului, atunci fiind celebrată Ziua Internațională a Pensionarului. Mergând pe marginea acestei idei, cei prezenți au fost îndemnați de către părintele să definească prin propriile idei acest concept, bătrânețea. Definițiile găsite au fost felurite și elaborate, însă principala idee care a decurs din acest dialog a fost că bătrânețea, trăită în lumina lui Hristos, este toamna vieții în care omul culege roadele unei vieți puse în slujba Bisericii și a aproapelui, la umbra Maicii Domnului și a sfinților Săi. 

Tot în cadrul acestei prime întâlniri, a fost vizionat un film ce a făcut referire la sfinți și sfințenie, iar de aici părintele a îndreptat discuția către personalitatea Sfinților Daniil și Misail de la Turnu care s-au nevoit pe Muntele Coziei. Scopul aducerii în dialog a acestor casnici ai lui Dumnezeu a fost acela de a evidenția faptul că cei doi și-au dedicat încă din tinerețe viața lui Dumnezeu prin trăirea pustnicească, ei ajungând bătrâneți liniștite și trecând cu pace la Domnul. 

 

 

You may also like...