Workshop dedicat copiilor și părinților din cadrul Centrului „Sfântul Ioan Botezătorul”

Marți, 25 mai 2021, în cadrul Centrului de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Sfântul Ioan Botezătorul” a avut loc o activitate inedită intitulată „Părintele – icoana din sufletul copilului”.

Cei mici, alături de părinții lor, au avut ocazia de a participa la un atelier de pictură organizat de către cadrele didactice voluntare ale centrului (Prof. Otilia Zaharia, directorul școlii, Prof. Andrei Ciprian, director adjunct, Prof. Brândușa Olaru, profesor de Religie Ortodoxă, Prof. Luminița Lovin, coordonator al Centrului din partea școlii) și de către preotul Răzvan-Dimitrie Radu, asistent social al Protoieriei Bacău. Icoana propusă spre a fi zugrăvită a fost cea a Sfinților Împărați Constantin și Elena în tehnica picturii pe sticlă.

Astfel, cu bucuria și entuziasmul copiilor, dar și cu dragostea fiecărui părinte, la finalul activității au rezultat icoanele ce vor fi expuse în cadrul centrului. Mai mult decât atât, activitatea a avut ca scop fortificarea legăturii dintre părinte și copil, care tinde de cele mai multe ori să fie umbrită din cauza tumultului vieții și al activităților cotidiene.

După finalizarea picturilor, toți copiii prezenți au primit din partea Școlii Gimnaziale „Domnița Maria” și a Protoieriei Bacău, diplome de participare în semn simbolic pentru osteneala și implicarea de care au dat dovadă în acest demers.

Alegerea Sfinților Împărați Constantin și Elena pentru a fi zugrăviți în icoanele celor mici face trimitere la prăznuirea lor care tocmai a trecut, dar și la Duminica femeilor mironosițe, Sfânta Împărăteasă Elena fiind un model demn de urmat. Aceasta este cea care a descoperit Crucea pe care s-a răstignit Mântuitorul Hristo, dar și mama ce a insuflat credința cea nestrămutată fiului ei, Sfântul Împărat Constantin, cel care a ridicat creștinismul din prigoană și a biruit prin puterea Crucii pe cotropitorii tirani. 

Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți „Sfântul Ioan Botezătorul” este rodul unei frumoase colaborări dintre Școala Gimnazială „Domnița Maria” care oferă locația și cadrele didactice voluntare necesare activităților, Protoieria Bacău care oferă materiale didactice necesare și ocrotește latura duhovnicească a acestei acțiuni prin zidirea sufletească a tinerilor beneficiari și Asociația Ovidenia care oferă hrana celor mici.

În zilele de marți și joi ale fiecărei săptămâni cei 20 de copii care se bucură de acest centru petrec câte patru ore în compania profesorilor care îi ajută la teme și îi pregătesc pentru eventualele concursuri educaționale. De asemenea, scopul acestui centru este și unul duhovnicesc prin care se dorește sădirea unor valori solide ale moralei creștine în inimile copiilor pentru a putea fi viitori membri corecți și demni ai societății civile.        

Activitatea centrului datează încă din luna Martie a acestui an și se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...