Cerc pastoral în parohia Botesti

Vineri –  7 august 2015, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, cu binecuvântarea IPS Ioachim – Arhipăstorul Romanului și Bacăului, a avut loc întrunirea preoților care alcătuiesc Cercul Pastoral nr. 6 “Părintele profesor Constantin Galeriu”.

image1
image2
image3
image4
image5
image7

Sub protia PC. Protoiereu Constantin Busuioc a fost săvârșită Sf. Liturghie în cadrul careia preoți și credincioși, deopotrivă, au înălțat rugăciuni pentru ploaie. Întregul sobor de preoți împreună cu maicile de la Mănăstirea “Sfântul Nicolae” Parincea s-au rugat pentru părintele Costin Popa, din Protopopiatul Moinești, care a trecut la cele veșnice în aceasta dimineață.

Cu prilejul acestei întâlniri a Cercului pastoral părintele Daniel Pruteanu a evocat personalitatea Pr. Ic. Stavrofor Pavel Savin, Protoiereu de Iasi dar și director al Seminarului Teologic ”Veniamin” din Iasi, în perioada 1899-1921. La randul sau, P.C.Protoiereu a aratat ca “sunt oameni care au trait prin noi si pentru noi. Multi au fost uitati, altii au ramas doar in rafturi prafuite de arhiva. Exista o poezie a documentelor care se insoteste intotdeauna cu parfumul bibliotecilor.” La fel precucernicia sa a elogiat viata părintelui profesor arătând momentul în care acesta s-a despărțit de elevii lui zicându-le: “de-acum ma duc, iubitii mei copii, las altora mai in putere ca mine aceasta lucrare… toata dragostea mea am pus-o pentru propasirea acestei vechi institutii de cultura si pentru luminarea poporului” – Opinia Iasi, 21 aprilie 1926.

”Mulțumim IPS Ioachim care a binecuvântat această lucrare duhovnicească, mulțumim Părintelui Calinic dimpreună cu soborul de maici de la Manastirea “Sf. Nicolae” – Parincea, dar și părinților prezenți astăzi, participanți la această activitate: Pr. Vasile Dima – Parohia Nanesti, Pr.Vasile Liche – Parohia Poeni – Nastaseni, Pr. Gelu Frasin – Parohia Viforeni, Pr. Cucu Ciprian Petru -Parohia Horgesti, Pr. Florin Lambru – Parohia Lecca, Pr. Daniel Pruteanu, coordonatorul acestui cerc – Parohia Bibiresti si gazda noastră, Pr. Iulian Bertea –Parohia Botești” – a încheiat părintele protopop.

Următoarea întâlnire a Cercului nr. 6 va avea loc pe data de 3 septembrie 2015, în cadrul căreia  va fi evocată personalitatea Părintelui Profesor Constantin Galeriu.

You may also like...