Cerc pastoral în Parohia Holt, Protoieria Bacǎu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacǎului, în data de 17 martie, ziua de pomenire a Cuviosului Alexie omul lui Dumnezeu, în Parohia cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”,din satul Holt, Protopopiatul Bacǎu, preoţii Cercului pastoral nr. 2, ,,Sfânta Cuvioasǎ Parascheva, s-au întâlnit pentru a sǎvârşi Taina Sfântului Maslu.

DSC_0681
DSC_0676
DSC_0679
DSC_0683
DSC_0684
DSC_0694
20170317_101225

Sub protia pǎrintelui militar Butnaru Lucian, de la Garnizoana Bacǎu, s-au sǎvârşit rugǎciunile şi toate cele de folos duhovnicesc pentru toţi cei prezenţi. A urmat sfinţirea icoanelor pictate pe sticlǎ de copiii parohiei, în cadrul etapei locale a Concursului Naţional de Creaţie ,,Icoana şi şcoala mǎrturisirii”, icoane finalizate în perioada 13-15 martie 2017.

La final, pǎrintele protoiereu Busuioc Costicǎ a ţinut un cuvânt  duhovnicesc despre ,,icoana din sufletul fiecǎrui creştin”. Oricare dintre noi ,,poate şi este dator a-şi modela chipul dupǎ asemǎnarea lui Dumnezeu. Icoana, Harul dumnezeiesc necreat şi Sfânta Cruce ne pot transforma şi pe noi în plan duhovnicesc şi au putere a face aceasta doar dacǎ ne deschidem inima în faţa lui Dumnezeu, doar dacǎ nu ne ataşǎm prea mult de cele materiale. Postul în care ne aflǎm este un urcuş spre Înviere, iar Duminicile Postului sunt ca nişte popasuri duhovniceşti pe care ne aşezǎm, din vreme în vreme, spre a medita la cele ce am fǎcut şi la cele viitoare. Un post binecuvântat în continuare!

Pǎrintele paroh, Adam Iulian, a mulţumit tuturor pentru prezenţǎ şi implicare, a precizat cǎ tot ceea a fost dǎruit de credincioşi, cu prilejul acestei slujbe misionare, va fi folosit pentru hrana copiilor de la Centrul de zi ,,Sf. Arh. Rafail”, Holt, şi a invitat pe cei prezenţi la o agapǎ frǎţeascǎ. Totodatǎ, s-a stabilit şi a fost prezentat calendarul activitǎţilor viitoare pe anul 2017:

Luna APRILIE – Parohia Poieni Roşiori (Sfântul Maslu);

Luna MAI – Parohia Traian (Vecernie);

Luna IUNIE – Parohia Fundeni (Sfântul Maslu);

Luna IULIE – Parohia Secuieni (Sfânta Liturghie);

Luna AUGUST – Parohia Valea Mare (Sfântul Maslu);

Luna SEPTEMBRIE – Parohia Misihǎneşti(Sfânta Liturghie) ;

Luna OCTOMBRIE – Parohia Roşiori (Sfântul Maslu);

Luna NOIEMBRIE – Parohia Berbinceni (Vecernie).

You may also like...