Cerc pastoral în Parohia Letea Veche

În dimineața zilei de 27 noiembrie 2019 creștinii din Parohia ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Letea Veche, împreună cu o parte din preoții Cercului pastoral ,,Preot Constantin Leonte” al Protopopiatului Bacău precum şi alţi preoţi invitaţi, sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc, au săvârşit Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei Letea Veche.

Cu binecuvântarea Ȋnaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, părintele Ioan Palur, împreună cu părintele Alexandru Palur, a organizat activitatea de Cerc Pastoral în timpul Postului Naşterii Mântuitorului, fiind săvârșită slujba de sfințire a apei şi Taina Sfântului Maslu ”pentru izbăvirea de toată neputinţa trupului şi a sufletului”. În partea a doua a întâlnirii duhovnicești mulţi dintre credincioşii prezenţi s-au spovedit şi s-au împărtăşit.

Tema cercului pastoral a fost încadrată în cuvântul de învăţătură de la final, susţinut de părintele protoiereu Costică Busuioc, fiind evocate valorile tradiţionale ale satului românesc, părintele subliniind aspecte esențiale cu privire la ”cult şi cultură” , cultura populară precum şi, dată fiind acestă perioadă de pregătire sufletească,  despre post, spovedanie şi împărtăşanie. Părintele Ioan a fost felicitat, în cuvântul părintelui protopop, pentru activitatea și munca depusă în toată activitatea misionar-pastorală a cucerniciei sale, iar credincioşii parohiei au fost îndemnaţi spre continuarea cu aceeaşi râvnă a frumoasei lucrări misionare, alături de preoţii lor, de la parohia Letea Veche.

În cuvântul său de la finalul întâlnirii părintele Ioan Palur a mulţumit Inaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop IOACHIM pentru binecuvântarea arhierească și purtarea părintească de grijă, apoi a subliniat prezența părintelui protopop Costică Busuioc, mulțumind în același timp tuturor preoţilor invitaţi precum şi credincioşilor prezenţi în număr mare la eveniment, care au fost apoi invitați la o agapă în aşezământul social al parohiei.

(preot Iulian Adam)

You may also like...