Cerc pastoral în Parohia Lipova

Cu binecuvântarea  și purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăuluisâmbătă, 9 septembrie  2017, preoţii Cercului Pastoral nr. 1 “Buna Vestire” s-au ȋntrunit rugându-se în comuniune frăţească la Parohia “Sfinții Ȋmpărați Constantin și Elena”  Lipova, comuna Lipova, județul Bacău.

Preoţii participanți au oficiat slujba Agheasmei celei mici și Taina Sfântului Maslu, având ȋn mijlocul lor pe pc. pr. Costică Busuioc, protoiereu al Protoieriei Bacău. Credincioșii prezenți s-au rugat dimpreună cu preoții slujitori și au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească, iar această ȋntrunire de Cerc Pastoral a preoților este pentru prima dată când are loc la Parohia Lipova.

Cuvântul de ȋnvățătură a fost rostit de către pc. pr. Costică Busuioc, evidențiind că « familia este formată din  bărbat și femeie, care este nucleul de bază al societății și coloana vertebrală a acesteia,  iar tinerii trebuie să aibă repere și modele verticale de viețuire, bazate pe respesctul reciproc, dragoste ȋn legătura păcii, sinceritate, devotament, iubire jertfelnică dusă până la sacrificiu și așa vor reuși să aducă binecuvântarea Lui Dumnezeu ȋn casele lor și astfel vor trăi ȋmpăcați cu ei ȋnșiși, cu semenii, dar mai ales cu Dumnezeu care, ȋși iubește pe fiii Săi după har mai mult decât ȋnțelegerea și priceperea noastră și să nu se lase amăgiți, că familia ar putea fi ȋntemeiată și altfel decăt așa cum a binecuvântat-o Dumnezeu, bărbat și femeie».

La final pc. pr. paroh Gabriel – Vasile Popovici a mulțumit tuturor credincioșilor și  i-a felicitat pentru tot ce s-a lucrat de-a lungul timpului, biserica nou zidită și împodobită, clopotnița, gardul de ȋmprejmuire al bisericii, anexele gospodărești.

Mulțumirile s-au îndreptat și către Primarul comunei Lipova, domnul Costel Baciu, care de-a lungul timpului a sprijinit și a ajutat biserica din sat și nu numai, nu ca o persoană publică, ci ca un adevărat creștin, implicându-se personal și fiind alături de slujitorii Bisericii.

Părintele Gabriel–Vasile Popovici a mulțumit preoților care au participat, protoiereului Costică Busuioc, mulțumind totodată Bunului Dumnezeu pentru toate.

Agapa creștină a fost binecuvântată de părintele protoiereu, iar ȋn timpul acesteia s-au vizionat imagini  legate de viața la țară împletite prin « Ora et labora ».

( pr.Augustin Cârlan )

You may also like...