Cerc pastoral în parohia Negri, Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în seara zilei de prăznuire a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, 02 iulie 2018, preoţii Cercului pastoral nr. 4 din Protopopiatul Bacău, al cărui ocrotitor este Voievodul Ştefan cel Mare şi Sfânt, s-au întâlnit la ceas de Vecernie în biserica ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Negri.

Untitled4
Untitled
Untitled1
Untitled2
Untitled3
Untitled5

La acest moment de rugăciune, în prezenţa părintelui protoiereu Costică Busuioc, s-a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, în cadrul căreia s-au înălţăt şi rugăciuni de mulţumire adresate Bunului Dumnezeu pentru ploaia binecuvântată trimisă la bună vreme.

Cu acest prilej au fost aduse pentru cei prezenţi spre închinare, racla cu sfintele moaşte de la Catedrala Arhiepiscopală de la Roman şi veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, aflate în biserica din Filipeşti, Protopopiatul Buhuşi.

În cuvântul de învăţătură rostit la finalul slujbei, părintele Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău, a subliniat lucrarea şi misiunea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, respectiv viaţa jertfelnică, materializată prin construcţia de lăcaşuri sfinte şi prin daniile oferite atât bisericilor din ţară cât şi celor din afara graniţelor ţării.

Părintele protoiereu a felicitat preoţii din parohiile Cercului pastoral-misionar nr. 4 pentru frumoasele realizări atât în plan administrativ-gospodăresc cât şi în plan spiritual-duhovnicesc, iar părintele paroh Sandu Octav, gazda acestei seri de rugăciune, a mulţumit părintelui protopop, preoţilor invitaţi şi credincioşilor prezenţi la eveniment duhovnicesc.

(Pr. Ionel Ştefan)

You may also like...