Cerc pastoral în parohia Roșiori

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiespiscop al Romanului şi Bacăului, în ziua de 30 octombrie 2015, parohia Roşiori a Protoieriei Bacău a organizat întrunirea preoţilor din Cercul pastoral nr. 2, ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

WP_20151030_056
WP_20151030_040
WP_20151030_020
WP_20151030_051

Elementul liturgic central a fost săvârşirea slujbei de sfinţire a apei şi Tainei Sfântului Maslu, în prezenţa unui număr mare de credincioşi. Cuvântul din final al părintelui Sandu Traian de la parohia Secuieni, cu tema ,,Taina Sfântului Maslu. Istoric, importanţă şi semnificaţii pentru mănăstire și parohie”, a subliniat ”importanţa misiunii preotului în societatea secularizată actuală dar şi semnificaţiile duhovniceşti ale celor aduse spre a fi binecuvântate prin Taina Sfântului Maslu (uleiul)”.

Părintele Uricaru Valentin de la parohia Berbinceni, a reliefat, la rându-i, importanţa rugăciunilor pentru cei bolnavi, rostite în Sfintele Slujbe ale Bisericii. În final, părintele paroh – preotul Anchidin Petrică, a mulţumit preoţilor coslujitori precum şi enoriaşilor pentru prezenţa şi implicarea în organizarea acestui eveniment. Ca urmare părintele a invitat pe toţi cei prezenţi la agapa organizată, cu multă dăruire, de membrii Consiliului parohial.

You may also like...