CERC PASTORAL ÎN PAROHIA RUŞI ROŞIORI

În seara zilei de 12 martie 2016, cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Ioachim, Arhiespiscopul Romanului şi Bacăului, preoţii din Cercul Pastoral nr. 2, ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, al Protopopiatului Bacău, s-au întâlnit, în duh de rugăciune, în parohia Ruşi, comuna Roşiori.

DSC_2848
DSC_2844
DSC_2841
DSC_2834
DSC_2826
DSC_2818

Sub protia părintelui Costică Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Bacău, ș în prezenţa unui mare număr de enoriaşi a fost săvârşită Taina Sf. Maslu. Credincioşii s-au putut bucura de prezenţa unui sobor de 8 preoţi, de rugăciunile pentru tămăduirea sufletului şi a trupului, înălţate de aceştia, şi de cuvântul duhovnicesc adresat cu entuziasm şi căldură de părintele protoiereu. La final, s-au citit rugăciuni de dezlegare și binecuvântare potrivite începutului de post.

,,Vă încredinţăm de toată dragostea arhipăstorului nostru, care vă doreşte un început binecuvântat de post mare, un urcuş duhovnicesc continuu spre Înviere, trăit plenar pe fiecare dintre cele 40 de trepte (zile) ale postului. Nu uitaţi că postul nu este mântuitor în sine, ci este doar un mijloc prin care trebuie să reuşim a fi mai buni, mai aproape de semeni şi de iubirea lui Dumnezeu”, a evidențiat părintele protoiereu.

După cuvântul de învăţătură al părintelui protopop, părintele paroh Diaconu Ştefan a mulţumit tuturor pentru participarea şi implicarea în organizarea acestei întâlniri, exprimându-şi dorinţa pentru activităţi similare ulterioare. De asemenea, părintele a invitat toţi preoţii participanţi, cadrele didactice şi membri ai consiliului parohial la o agapă creştină, organizată la casa parohială.

You may also like...