Cerc pastoral în parohia Secuieni, protoieria Bacău

În dimineaţa zilei de 26 iulie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în parohia cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Secuieni, protopopiatul Bacău, s-a desfăşurat  activitatea lunară  a Cercului pastoral nr.2 ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” Bacău.

dav
sdr
burst
sdr
IMG-20180726-WA0000
IMG-20180726-WA0001
IMG-20180726-WA0002
burst
sdr
sdr
sdr
sdr

Astfel, un sobor alcătuit din 10 preoţi din cercul pastoral amintit, dar şi alţi părinţi, invitaţi de suflet ai părintelui paroh Sandu Traian, au slujit Sfânta Liturghie  în ziua de pomenire a Cuviosului Ioanichie cel nou de la Muscel.

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui Adrian Ghinea de la parohia Şerbăneşti, Bacău, iar cuvântul de învăţătură de la final a fost susţinut de părintele paroh Sandu Traian. După Sfânta Liturghie credincioşii adunaţi în număr mare la eveniment au avut bucuria de a asculta tema cercului pastoral: ,, Unitatea de credinţă şi de neam. Rolul Bisericii Ortodoxe Române în împlinirea dezideratului naţional- Marea Unire de la 1918.” – temă susţinută de doamna profesor de istorie Ifrim Olga din Secuieni.

La final, părintele paroh a mulţumit autorităţilor locale prezente la eveniment, părinţilor prezenţi, credincioşilor şi tuturor celor ce au dat curs invitaţiei de a participa la rugăciune şi la astfel de dezbateri tematice prilejuite de întâlnirile Cercurilor pastorale preoţeşti. Banii donaţi de credincioşi la acest eveniment vor fi punctual de plecare pentru Proiectul eparhial ,,Şcoala de vară” din Parohia Secuieni de săptămâna viitoare, când un număr mare de copii vor participa la atelierele recreative de la biserica satului. Toţi cei prezenţi au fost poftiţi la o agapă a comuniunii frăţeşti.

( pr. Iulian Adam)

 

You may also like...