Cerc pastoral în parohia „Sfânta Treime” Pădureni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni, 28 mai, a doua zi după Sfintele Rusalii, cu prilejul sărbătoririi hramului Parohiei „Sfânta Treime” Pădureni, a avut loc întâlnirea preoţilor din Cercul pastoral nr.4 „Sf. Voievod Ştefan cel Mare”, Protopopiatul Bacău.

IMG_7521
IMG_7505
IMG_7506
IMG_7508
IMG_7512
IMG_7513
IMG_7514
IMG_7516
IMG_7517
IMG_7519
IMG_7522
IMG_7524
IMG_7526
IMG_7529
IMG_7530

Sub protia părintelui protopop Costică Busuioc a fost săvȃrşită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia s-au înălțat rugăciuni de mulțumire adresate Bunului Dumnezeu, rugăciuni pentru ploaie la vreme de secetă sau neplouare, rugăciuni pentru pomenirea eroilor dar şi a ctitorilor sfântului locaş.

În cuvȃntul de învățătură, părintele protoiereu a subliniat credința în Preasfânta Treime ca învățătură principală a Bisericii Ortodoxe, prezentând diferenţele dintre iubirea dualistă, egoistă şi iubirea treimică, dumnezeiască. De asemenea, părintele a evidenţiat sprijinul şi atenţia deosebită pe care enoriaşii parohiei, deşi puțini la număr, o acordă sfȃntului locaş, fiind de o frumusețe rar întâlnită în mediul rural.

La rândul său, părintele paroh Lăcătuş Răzvan a adus mulțumire şi recunoştință celor care au participat la acest frumos eveniment din viața parohiei, părintelui protoiereu, preoților invitați şi credincioşilor veniţi nu numai din parohie, ci şi din satele învecinate, subliniind importanța acestei întâlniri de suflet menită să sudeze colaborarea dintre slujitorii sfântului altar şi credincioşi.

La final, părintele Sandu Octav, coordonatorul acestui Cerc pastoral, a adresat un cuvânt de mulțumire părintelui protoiereu pentru aleasa slujire, prezentând totodată şi calendarul următoarelor activități de Cerc pastoral.

You may also like...