Cerc pastoral în Parohia Valea Hogei

În ziua de pomenire a Sfintei Teodora de la Sihla, în Parohia Valea Hogei din comuna Lipova, Protopopiatul Bacău, s-au adunat în rugăciune sub protia părintelui Costică Busuioc, protopopul Bacăului, preoții din cercul pastoral numărul 1 ,,Buna Vestire”. La această întâlnire duhovnicească au fost săvârșite slujba Agheasmei celei mici, Taina Sfântului Maslu, un parastas pentru eroi și ctitori. La finalul evenimentului a fost sfințită și o troiță construită din lemn de stejar.

Preoții cercului pastoral numărul 1 ,,Buna Vestire”, reuniți sub protia părintelui protopop Costică Busuioc, au săvârșit slujba de sfințire a apei, urmată de Taina Sfântului Maslu, pentru bunii credincioși din satul Valea Hogei, dar și din comuna Lipova.

Părintele protopop, în cuvântul de învățătură rostit, a explicat oamenilor importanța Sfântului Maslu și importanța respectării postului în general în perspectiva descoperirii lui Dumnezeu. După acest moment a fost sfințită o troiță construită și sculptată de domnul Rodion Stoian și donată parohiei de către familia Pleșca Costel și Elena din Valea Hogei. Tot acum a avut loc și slujba parastasului pentru eroi și ctitori.

La finalul evenimentului părintele paroh Dorin Mitrea, a mulțumit pentru vizită părintelui protopop și preoților din sobor pentru prezență.

You may also like...