Cerc pastoral în Parohia Valea Mare, protoieria Bacău

În seara zilei de 4 noiembrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în biserica ,,Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”din satul Ruşi, parohia Valea Mare, protoieria Bacău, preoţii şi credincioşii s-au întâlnit în duh de rugăciune cu prilejul săvârşirii slujbei Aghiasmei mici şi a Tainei Sfântului Maslu.

[su_slider source=”media: 25788,25787,25786,25785,25784,25783″ limit=”55″ width=”820″ height=”460″ title=”no”]

Astfel, preoţii, membrii ai Cercului pastoral nr.2 ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”s-au rugat, sub protia părintelui paroh Ștefan Diaconu,  pentru sănătatea trupească şi sufletească a celor prezenţi, au citit rugăciunea de dezlegare de păcate, iar la final, tema cercului a fost schiţată de părintele Gavril Trofor de la Parohia Traian.

Plecând şi de la parabola Duminicii a XXII-a după Rusalii a Bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr, subiectul discuţiei a fost ,,Credinţa bimilenară a poporului român, mijloc de păstrare a identităţii naţionale” şi a fost ales în contextul anului omagial al satului românesc 2019.

La final, părintele paroh Ștefan Diaconu a mulţumit tuturor celor prezenţi, preoţi şi credincioşi şi a invitat pe toţi la o agapă a comuniunii creştine la casa parohială din localitate.

(Pr. Iulian Adam)

Citeste si...