Cerc pastoral la Dămienești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, preoţii de la parohiile din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 4 ”Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” al Protoieriei Bacău s-au reunit marţi – 29 septembrie, la biserica cu hramurile ,,Bunavestire’’ şi ,,Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Dămieneşti.

image001
image002
image003
image004
image005
image006

Lucrările au fost precedate de săvârşirea, în sobor, sub protia PC. Părinte Protoiereu Costică Busuioc, a slujbei de sfințire a apei, urmată de Taina Sfântului Maslu la care au participat numeroşi credincioşi.

În partea a doua a întâlnirii, PC. părinte Octav Sandu – coordonatorul Cercului Pastoral, a dat citire referatului întocmit în care a susținut tema Taina Sfântului Maslu – pastorația în parohie și mănăstire, care a prezentat viu interes din partea celor prezenţi.

La finalul referatului prezentat a luat cuvântul PC. părinte protopop Costică Busuioc, care a accentuat activitatea şi rolul slujitorilor în parohiile încredinţate spre păstorire de chiriarhul locului, ”având rolul deosebit de rugători împreună cu credincioşii, pentru sănătatea celor aflaţi în suferinţă şi pentru mântuirea lor”.

Înainte de încheierea lucrărilor cercului misionar – pastoral, soborul de preoţi, împreună cu toți credincioşii au participat la sfinţirea unei fântâni aflată în curtea bisericii, totodată săvârșind slujba de pomenire pentru vrednicii și de pioasă amintire, slujitorii trecuţi la Domnul, preoții Ilie şi fiul său Ioan Radu.

You may also like...