Cerc pastoral la Parohia Fundeni

În seara zilei de 07 august 2015, cu înalta binecuvântare a Arhipăstorului Romanului şi Bacăului, ÎPS Părinte Ioachim, la Parohia ,,Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” Fundeni din Protoieria Bacău, a avut loc întâlnirea preoţilor din cercul pastoral nr.2 ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

WP_20150807_004
WP_20150807_012
<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>
<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>
<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>

La iniţiativa părintelui paroh Croitoru Alexandru s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu în prezenţa a numeroşi credincioşi iar apoi susţinerea unei cateheze cu titlul ,,Taina Sfântului Maslu – vindecarea de bolile sufletului şi ale trupului”. Tot prin grija părintelui paroh, credincioşii care au dorit a rămâne împreună cu părinţii slujitori au paricipat şi la o agapă creştină.

„Ne-am bucurat astăzi alături de credincioşii de aici, de la Parohia Fundeni, că în ziua de pomenire a Sfintei Teodora de la Sihla, ne-am rugat împreună pentru vindecarea fiecăruia dintre noi, mai întâi de boala sufletească iar apoi de cea trupească. Psihologul şi antropologul creştin rus Dimitri Adveev susţine că fiecărei patimi şi boli a sufletului îi corespunde într-un final şi o boală sau suferinţă a trupului. Aşa a lăsat Dumnezeu natura umană într-o legătură unitară a trupului cu sufletul, încât se pot vedea patimile şi bolile sufleteşti după cum se manifestă şi după cât de sănătos sau nu este trupul” – a spus părintele Adam Iulian în susţinerea catehezei mai sus menţionate.

„Mulţumim Bunului Dumnezeu, părinţilor slujitori din seara aceasta şi dumneavoastră tuturor că aţi participat la săvârşirea Sfintei Taine a Maslului. Aţi simţit poate, câtă putere vindecătoare, cât har şi binecuvântare ne aduce o astfel de rugăciune comună. De aceea, am ales ziua de astăzi pentru a ne ruga împreună, nu doar pentru cei pe care îi ştim a fi bolnavi trupeşte, ci pentru noi toţi, pentru toată boala sufletească prezentă în lume după căderea omului în păcat” – a încheiat părintele paroh Croitoru Alexandru.

You may also like...