Cerc pastoral la Parohia Misihăneşti în ziua prăznuirii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni – 02 iunie 2015, în ziua pomenirii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, un sobor alcătuit din 7 preoţi din cadrul Cercului Pastoral nr. 2, s-a întâlnit în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”  Misihăneşti, sub protia părintelui Costică Busuioc, protoiereu al Bacăului, pentru a sluji Dumnezeiasca Liturghie în ziua Sfântului Mucenic atât de cinstit în zona Bucovinei dar şi în ţinuturile Ţării de Jos, scene din viața și pătimirea sa fiind zugrăvite și în pictura Catedralei Episcopale din Roman.

image013
image011
image009
image005
image003
image001

,,Preoţii Cercului nostru pastoral sunt acum la o nouă întâlnire, astăzi fiindu-ne gazdă preotul Cârlan Dumitru. Odată cu aceste slujbe misionare, la care am participat cu multă dăruire, bucuria noastră a fost cu atât mai mare cu cât am simţit crearea unei legături mai puternice, atât între preoţi şi credincioşi cât şi între noi, slujitorii Sfintelor Altare”, a precizat părintele Adam Iulian, coordonatorul Cercului Pastoral„Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Protopopiatul Bacău.

Întâlnirea s-a desăvârşit prin cuvântul părintelui protoiereu Costică Busuioc, ţinut cu multă însufleţire la finalul Sfintei Liturghii, cuvânt prin care a deschis ochilor duhovniceşti pagini încărcate de istorie, a reiterat figuri marcante ale marilor personalităţi eclesiastice dar şi laice care au luptat, de-a lungul veacurilor, pentru credinţa şi pentru integritatea noastră ca neam, cultură şi civilizaţie. ,,Din viaţa Sfântului Ioan cel Nou avem, cu toţii, de învăţat ce înseamnă curajul mărturisirii, ce înseamnă sfinţenia vieţii, dar mai ales dragostea de Patria cerească. Din această dragoste, şi-a vărsat sângele, dar cununa i-a fost veşnică răsplată în cer”, a subliniat părintele protopop.

Dimpreună cu credincioşii din Misihăneşti, preoţii slujitori au găsit de cuviinţă, la vreme de mare nevoie de ploaie, să înalţe şi o rugăciune pentru a cere de la Dumnezeu îndurare și „să reverse mila Sa peste pământul însetat de apă ca să răsară iarbă spre folosul animalelor și verdeață pentru hrana oamenilor”.

„Mergeţi acasă având credinţă tare că ceea ce am rugat astăzi pe Dumnezeu, El va împlini la vremea rânduită. Însă nu uitaţi să continuaţi această lucrare rugătoare şi în cămara lăuntrică a sufletelor dumneavoastră, iertându-vă, în acelaşi timp, unii altora greşelile”, a conchis părintele protoiereu Costică Busuioc în faţa enoriaşilor prezenţi.

You may also like...