Cerc pastoral la parohia „Sf. Gheorghe” din comuna Plopana

Preoții care fac parte din Cercul pastoral nr.1 – „Buna Vestire” din protopopiatul Bacău s-au întâlnit în rugăciune la parohia „Sf. Gheorghe” din comuna Plopana, județul Bacău, protopopiatul Bacău.

img_0127
img_0128
img_0129

Parohia „Sf. Gheorghe” din comuna Plopana a găzduit, în data de 19 iunie 2017, întâlnirea preoților arondați Cercului pastoral nr. 1 „Buna Vestire” din protopopiatul Bacău. Evenimentul duhovnicesc a debutat cu oficierea de către preoții prezenți a Tainei Sfântului Maslu pentru vindecarea sufletescă și trupească a credincioșilor bolnavi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preotul Cătălin Filip de la parohia Tisa Silvestri din comuna Odobești. În alocuțiunea sa acesta a vorbit credincioșilor despre importanța postului în viața creștinului și despre dialogul omului cu Dumnezeu în cadrul celor șapte laude ale bisericii și a rugăciunii particulare.

La sfârșitul slujbei au fost citite și alte rugăciuni de dezlegare, după care a fost susținut de către preotul Daniel Mera de la parohia Mâlosu din comuna Lipova, în contextul Anului omagial al iconarilor, referatul cu tema: Icoana în viața creștinului!

La finalul întâlnirii preotul Bogdan Hărăbor, parohul de la Plopana, a mulțumit preoților colegi pentru că au răspuns invitației de a participa la această activitate pastoral-misionară și a manifestat recunoștiință față de credincioșii prezenți.

(pr. Adrian Popa)

You may also like...