Cercul de șah „Gambit” al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău a organizat Concursul „Căluțul de fildeș”

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău s-a desfășurat Concursul de șah rapid „Căluțul de fildeș” organizat de Cercul de șah „Gambit” al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi”. Au fost invitați să participe doar membrii Cercului de șah menționat.

Înainte de prima rundă, după rostirea rugăciunii „Tatăl nostru”, părintele paroh Aurel Cîrlan a dat binecuvântare concurenților și organizatorilor și a evidențiat cele mai importante beneficii ale practicării șahului.

La acest concurs au participat 6 jucători. S-au jucat 5 runde în sistem „fiecare cu fiecare; timp de gândire 15 minute de fiecare jucător. Stabilirea perechilor și diferențierea jucătorilor în caz de egalitate de puncte a fost făcută cu ajutorul calculatorului, de un program destinat acestui tip de concursuri. În caz de egalitate, pentru a diferenția jucătorii, s-au luat în considerare rezultatele obținute de adversarii pe care i-au întâlnit jucătorii cu același număr de puncte.

Fiind o competiție sportivă, se cuvine să comunicăm clasamentul final, astfel:

  1. Aniței George-Manuel 4 puncte;
  2. Benchea Cristian-Ștefan 4 puncte;
  3. Olariu Rareș 3 puncte;
  4. Grigoraș Tudor-Octavian 2 puncte;
  5. Crețu Raul 2 puncte;
  6. Cernat Matei 0 puncte.

La final, toți copiii, nu doar cei clasați pe primele locuri, au primit dulciuri, încurajări și îndemnuri de a persevera pentru a-și îmbunătăți performanțele în jocul de șah. La concurs au asistat și câțiva părinți ai copiilor participanți. Dorim ca acest gen de concursuri să devină o obișnuință a Cercului de șah „Gambit” și sperăm ca să ni se alăture mai mulți copii. În cadrul întâlnirii viitoare, premianţii acestui concurs vor primi diplome. (Daniel M.)

You may also like...