Cercul pastoral “Părintele Profesor Constantin Galeriu” – în Liturghie la Bibiresti

Astăzi, vineri – 5 iunie 2015, în ziua prăznuirii Sf. Sfințit Mc. Dorotei episcopul Tyrului, a Sf. Mc. Appolo și Leonid, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și sub protia părintelui protoiereu Costică Busuioc, un sobor de 11 preoți din cadrul cercului pastoral-misionar “Părintele Profesor Constantin Galeriu”, a săvîrșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Bibirești.

poză(2)
DSC04383
poză(1)
DSC04387
poză(4)
DSC04396
poză(3)
DSC04384
poză
DSC04398
DSC04397
unnamed

Inițiativa dar și meritele pentru acest reușit eveniment duhovnicesc aparțin părintelui Daniel Pruteanu, gazda acestei întâlniri și în același timp coordonatorul cercului pastoral ce cuprinde parohiile Bibireşti, Ungureni, Boteşti, Răcătau, Zlătari, Poieni-Năstăseni, Viforeni, Năneşti, Parincea, Recea şi Horgeşti.

O mare de enoriași au așteptat cu emoție sosirea preoților invitați precum și a părintelui protopop care a transmis, înainte de toate, înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, chiriarhul locului.

Momentul esențial al acestei întâlniri de suflet, săvîrșirea Tainei Sfintei Liturghii, a fost continuat cu rânduiala de rugăciune la vreme de neplouare, pentru a cere de la Dumnezeu îndurare și „să reverse mila Sa peste pământul însetat de apă ca să răsară iarbă spre folosul animalelor și verdeață pentru hrana oamenilor”.

În cuvântul de învățătură, subliniind mai întâi necesitatea și folosul pastoral, misionar, cultural și duhovnicesc al activității acestor cercuri pastorale, părintele protopop a remarcat faptul că ”nu bogăția materială face pe om fericit […], ci acea bogăție spirituală, aceasta îl înalță”.

“Nădăjduim ca rugăciunile astăzi înălțate să fie ascultate de Bunul Dumnezeu […] iar Duhul Sfânt să reverse Harul și binecuvântarea Sa asupra pământului însetat”, a conchis părintele protopop Costică Busuioc.

Cu acest prilej, în contextul Anului omagialal misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi al Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete, au fost elogiate personalitatea și opera părintelui profesor Constantin Galeriu, fiu al acestei binecuvântate Eparhii, “născut în părțile Răcătăului, în imediata apropiere“.

născut în Răcătău (azi Horgești)

Următoarea întâlnire a cercului pastoral “Părintele Profesor Constantin Galeriu” va avea loc în data de 1 iulie 2015, orele 1700, la parohia Lecca-Ungureni, unde se va săvârși slujba Vecerniei cu Litia, urmată de Cateheză și slujbă de mulțumire.

You may also like...