Cercul pastoral ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” în rugăciune la Parohia Secuieni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, sâmbătă – 25 iulie 2015, preoţii cercului pastoral nr. 2, ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, s-au întâlnit la invitația părintelui Sandu Traian, parohul bisericii ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din comuna Secuieni.

Împreună cu credincioşii prezenţi în număr mare, a fost săvârşită slujba Vecerniei unită cu Litia dar şi rugăciuni pentru ploaie. La sfârşit au participat cu toţii la o agapă organizată de Comitetul parohial. Părintele paroh a pregătit, de asemenea, pentru cei care au participat, câte o pâine binecuvântată în cadrul Slujbei Litiei, făcând astfel trimitere la Evanghelia Duminicii a opta după Rusalii. (Înmulţirea pâinilor şi săturarea celor 5000 de bărbaţi).

DSC_1104
DSC_1100
DSC_1091
DSC_1083
DSC_1082
DSC_1077
DSC_1074
DSC_1070
DSC_1062
DSC_1058
DSC_1055

Protia slujbei a fost încredinţată părintelui Busuioc Vasile, din parohia Şerbăneşti, care a şi ţinut cuvântul de învăţătură din final, referitor la minunea săvârşită de Mântuitorul Hristos, din dragoste pentru cei care au primit, întâi de toate, hrana sufletească – cuvântul Evangheliei, şi mai apoi cea trupească – pâinile şi peştii. ,,Minunea înmulţirii pâinilor este actuală, căci Dumnezeu face şi astăzi ca, dintr-un bob de grâu sădit de om, să răsară la vremea potrivită mult mai multe, hrănind mulţime mare de oameni, întocmai ca în textul Evangheliei de la Matei, cap. XIV” – a încheiat părintele Busuioc.

,,Am dorit a săvârşi această slujbă a Vecerniei, împreună cu rugăciuni pentru milostivirea proniei cereşti de a trimite ploaie, la cererea credincioşilor parohiei noastre. Mulţumim preoţilor Cercului pastoral de care aparţinem pentru că au dat curs invitaţiei noastre, şi îi aşteptăm şi la activităţi ulterioare”, a ținut să sublinieze părintele paroh Sandu Traian.

Această întâlnire este cea de-a treia de acest fel organizată de Cercul pastoral nr. 2, ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, prin aceasta dorind şi ”aspirând la o comuniune de natură spirituală între parohiile noastre” – a declarat părintele Iulian Adam, coordonatorul Cercului pastoral.

You may also like...