Cercul pastoral „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” întrunit la parohia Schineni – Siret

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, vineri 22 septembrie 2017, în ziua pomenirii „Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Mitropolitul Moldovei”, un sobor de preoţi ai Cercului Pastoral nr. 4, s-au regăsit în rugăciune şi comuniune frăţească la parohia Schineni-Siret din Protopopiatul Bacău.

DSC_1828
DSC_1820
DSC_1841
DSC_1843
DSC_1814
DSC_1846
DSC_1856

Preoţii prezenţi şi credincioșii din parohie au trăit clipe de aleasă bucurie duhovnicească prilejuită de comuniunea în slujire. Cu acest prilej, în biserică s-a oficiat Utrenia şi Dumnezeiasca Liturghie. Răspunsurile la strană au fost date de „Corala preoţilor Protopopiatului Bacău”, care au încântat prin măiestria intonării cântărilor pe toţi cei prezenţi.

Cuvântul dedicat vieţii „Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, Mitropolitul Moldovei” a fost rostit cu multă dăruire de către PC Părinte Protoiereu Costică Busuioc. Predica zilei a readus în inimile şi cugetul celor prezenţi modelul şi pilda vie a Sfântului Teodosie de la Mănăstirea Brazi, însufleţind întreaga adunare a bisericii. Deasemeni, au mai luat cuvântul domnul primar al comunei Săuceşti, respectiv părintele paroh Nicolae Gavriliu.

La finalul Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba parastasului pentru ctitorii şi binefăcătorii sfântului locaş.

Activitatea de „Liturghie după Liturghie” a continuat printr-o agapă frăţească, făcând deplină bucuria comuniunii, cei prezenți având posibilitatea de a împărtăși unii altora din experiențele activității lor misionare și de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu.

(Pr. Ionel Ştefan)

You may also like...