„Chambésy: Discuții privind impedimentele la căsătorie și misiunea Bisericilor Ortodoxe în lume”

Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din întreaga lumea continuă zilele acestea la Centrul Ecumenic de la Chambésy – Geneva, Elveția. Delegația Bisericii Ortodoxe Române este condusă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

DSC_6371
DSC_6784_w747_h800_q100
DSC_7290
DSC_7292
DSC_7327
DSC_7441

În a doua zi a întrunirii, sâmbătă, 23 ianuarie 2016, s-a hotărât instituirea unui comitet de redactare pentru regulamentul de desfășurare a Sfântului și Marelui Sinod.

De asemenea, duminică seara, 24 ianuarie 2016, au fost discutate mai multe teme, dar s-a insistat mai mult pe două dintre ele şi anume, impedimentele la căsătorie şi misiunea Bisericilor Ortodoxe locale la promovarea idealurilor creştine ale păcii, libertăţii, frăţietăţii şi dragostei între popoare, teme care au fost continuate şi astăzi.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. Teodor Gradinaciuc: „Cel mai important moment de până acum a fost reprezentat de Sfânta Liturghie oficiată de Întâistătătorii Bisericilor Autocefale ieri, 24 ianuarie 2016, în Duminica a XXXI-a după Rusalii în Biserica «Sfântul Apostol Pavel», catedrală stavropighială a Patriarhiei Ecumenice. În cadrul Sfintei Liturghii, Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului şi Patriarh Ecumenic, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa coliturghisirii şi a lucrărilor Sinaxei Întâistătătorilor Bisericilor Autocefale care se desfăşoară aici cu misiunea pregătirii Sfântului şi Marelui Sinod. În cadrul lucrărilor s-a hotărât instituirea unui comitet de redactare pentru regulamentul de desfăşurare a Sfântului şi Marelui Sinod, comitet din care face parte şi Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal. Duminică după amiază şi în această dimineaţă lucrările Sinaxei au continuat cu discuţii asupra temelor care urmează să fie abordate în cadrul Sfântului şi Marelui Sinod cu accent pe două dintre ele, «Problema impedimentelor la căsătorie», iar a doua temă «Misiunea Bisericilor Ortodoxe locale la promovarea idealurilor creştine ale păcii, libertăţii, frăţietăţii şi dragostei între popoare»”.

Sinaxa are loc până în 27 ianuarie 2016.

You may also like...