Cinci preoți recent hirotoniți în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au primit hirotesia întru duhovnic

Cinci preoți ai Eparhiei Romanului și Bacăului recent hirotoniți au primit vineri, 19 noiembrie 2021, hirotesia întru duhovnic. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în Biserica Metocului Chiriarhal cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, cu ocazia săvârșirii Tainei Sfântului Maslu de către ierarh. 

În cuvântul adresat clericilor, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat marea, dar și frumoasa responsabilitate pe care o presupune slujirea de părinte duhovnic, ca unul care are o comunitate de suflete pentru care va da socoteală la Judecata de Apoi în fața Arhiereului Hristos. Duhovnicia este una dintre cele mai delicate slujiri ale unui preot, fiind un lucru complex și dificil. Duhovnicul are mai întâi datoria de a se îndrepta pe sine, pentru ca mai apoi să poată îndrepta sufletele celor păstoriți spre calea care duce la mântuire.

După ce părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche a dat citire Distincției de Duhovnicie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a dăruit noilor duhovnici ai eparhiei câte un epitrahil, o cruce de binecuvântare și un Molitfelnic, alături de cuvintele pe care fiecare fiecare tânăr preot le-a așezat la inimă spre a le rodi înaintea credincioșilor care îi așteaptă spre a le fi povățuitori și îndrumători.

You may also like...