Colecta umanitară pentru refugiații ucrainieni continuă în Protoieria Bacău

Datorită numeroaselor produse alimentare, igienico-sanitare și vestimentare colectate la sediul Protoieriei Bacău prin intermediul parohiilor și a școlilor băcăuane, alte câteva transporturi au plecat către cetățenii ucrainieni care caută sprijin și alinare odată ce au trecut pe teritoriul României. Mașinile care au plecat încărcate de ajutoare pentru frații de peste hotare au fost puse la dispoziție de preoți și voluntari din cadrul Protoieriei noastre, arătând prin aceasta implicarea și dragostea pe care o manifestă pentru nevoia aproapelui.

În cursul zilei, părintele Ionuț Pleșcău de la Parohia „Sfântul Dimitrie Basarabov” din Municipiul Bacău a plecat cu un microbuz încărcat de daruri în zona vămii Siret pentru ca de acolo donațiile să poată fi distribuite celor care au nevoie sau celor care rămân câteva zile în tranzit pe teritoriul României. Acolo, părintele Ionel Constantin Maloș, protoiereu al Protopopiatului Rădăuți a întâmpinat credincioșii de la „Narcisa” și a distribuit colecta după nevoile pe care le cunoaște în teren.

Un alt transport a fost pus la dispoziție de către părintele Vasile Balcanu, parohul Bisericii din Dealu Nou, comuna Sărata, care duce ajutoarele materiale și financiare pentru persoanele refugiate din Sighetul Marmației. Banii necesari achiziționării produselor igienico-sanitare și medicamentoase duse la vama din Sighet au fost oferiți de către Parohia Dealu Nou, Parohia Crihan și doamna Daniela Popa, manager al firmei Nd Pharma. 

De asemenea, credincioșii Parohiei Lazaret nu au rămas indiferenți față de contextul actual și prin părintele Florentin Vornicelu au fost prezenți în satul Siret, acolo unde se strâng colectele spre a fi mai apoi distribuite în funcție de nevoi. 

În cursul dimineții, părintele Adrian Frunză, parohul Bisericii din Fruntești va pleca cu un alt transport care va asigura cele necesare oamenilor care vin și cer ajutorul fraților români. 

You may also like...