Colinde și daruri de Crăciun la Parohia “Sfinții Împărați” din Bacău

Duminica dinaintea Nașterii Domnului a fost una încărcată de semnificații la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Bacău.

Duminică, 19 decembrie 2021, la invitația părinților slujitori de aici, pr. Adrian Ciobanu și pr. Ionuț Comisu, Corul de maici al Mănăstirii Varatic, Neamț, a înfrumusețat Slujba Sfintei Liturghii, dând răspunsurile la strană, iar la final, spre încântarea celor prezenți, maicile au susținut un concert de colinde tradiționale vestind Nașterea Domnului. În cuvântul rostit cu acest prilej, pr. paroh Adrian Ciobanu a mulțumit, din partea preoților și credincioșilor parohiei, tuturor celor care au făcut posibil acest moment înălțător:

“S-a născut pe pământ și ne-a izbăvit!“
Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această frumoasă și binecuvântată zi!
Mulțumim Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim pentru binecuvântarea și sprijinul acordat pentru realizarea acestui eveniment!
Mulțumim Coralei maicilor Mănăstirii Văratec pentru frumosul și caldul colind!

În după-amiaza aceleiași zile, după slujba Paraclisului Maicii Domnului, de la ora 17.00, la Biserica „Sfinții Împărați” a sosit chiar Moș Crăciun, spre încântarea copiilor prezenți. Cu acest prilej au fost oferite daruri celor 17 copii din Parohia Țepoaia, com. Motoșeni, Bacău, care au venit aici însoțiți de pr. paroh Liviu Apetrei, beneficiari ai proiectului „Vrei să fii bun de Crăciun?”. Sub îndrumarea dnei învățător Lenuța Tilici, de la Școala primară Țepoaia, cei mici au spus poezii și au cântat colinde, fiind apreciați de toți cei prezenți.

„Mulțumim Părintelui Liviu Apetrei, paroh al Bisericii din satul Țepoaia, comuna Motoșeni, pentru că ne-a oferit posibilitatea de a redescoperi zâmbetul curat al copilăriei! Vă mulțumim tuturor celor care, cu generozitate, ați făcut posibilă și ați împărtășit bucuria noastră!”, a spus pr. Adrian Ciobanu.

În parohia „Sfinții Împărați din Bacău” ajutorarea semenilor este o constantă și se intensifică în momentele de sărbătoare. Pe parcursul întregului an, săptămânal, sunt sprijiniți cu o masă caldă și primesc pachete cu alimente neperisabile vârstnici singuri sau cu o situație materială precară. Numărul acestora se ridică la 45, beneficiarii fiind identificați în cursul vizitelor pastorale efectuate de preoții parohiei. (Mioara Ignat)

You may also like...