Comandorul Voicu Ionuț Șocae – model de jertfelnicie și devotament

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a adresat un mesaj de condoleanţe familiei copilotului Voicu Șocae, băcăuanul membru al echipajului SMURD trecut la Domnul în accidentul aviatic din Republica Moldova, din 2 iunie a.c.

Îndoliată familie,

Hristos a Înviat!

 

Cu multă durere ne alăturăm mesajului de compasiune al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la trecerea din această viață a membrilor echipajului SMURD, format din pilotul Doru Gavril, copilotul căpitan comandor Voicu Ionuț Şocae, medicul Mihaela Dumea și asistentul Gabi Sandu, în urma tragicului accident de elicopter petrecut în ziua de 2 iunie a.c., în raionul Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova.

Întrucât căpitanul comandor Voicu Ionuț Șocae este fiu al eparhiei noastre și pentru faptul că  face parte dintr-o familie de creștini otodocși practicanți, pe lângă cuvintele pline de compasiune și de dragoste ale Părintelui Patriarh, adăugăm și noi sentimentul nostru de tristețe, de compasiune, dar și de încurajare asigurându-i pe cei îndurerați de dragostea noastră părintească. După cum se știe, căpitanul comandor Ionuț Voicu Șocae și-a dedicat scurta, dar binecuvântata sa viață de pe acest pământ, ajutării aproapelui, fiind un model de jertfelnicie și devotament pentru colegii săi și pentru noi toți. După ce a terminat Academia Forțelor Aeriene Brașov, apoi  Școala de Aplicație a Forțelor Aeriene ”Bobocu” – Buzău, comandorul Ionuț Voicu Șocae a lucrat la Baza 95 Aerienă, ca pilot de elicopter, până în 2008, când s-a transferat la Iași, la Ministerul de Interne, de unde, în anul 2011, a plecat la SMURD. A plecat din această viață, după ce a împlinit 19 misiuni de salvare în Basarabia, adunând peste 1400 de ore de zbor.

Soț desăvârșit și tată a doi copii credincioși, pe care alături de tatăl și de mama lor i-am văzut de multe ori participând la Sfânta Liturghie de la Biserica „Înălțarea Domnului” de la Bacău, cât și la alte momente din viața Bisericii, apreciat de colegi pentru felul de a fi om între oameni și model pentru semenii săi, căpitanul comandor Ionuț Voicu Șocae, lasă în urmă imaginea unui profesionist adevărat, a unui credincios fervent al bisericii noastre ortodoxe, dedicat cu toată ființa slujirii aproapelui. Jertfa sa, alături de a celor trei membri ai echipajului SMURD în misiunea umanitară, va rămâne mereu vie în memoria noastră, iar el va fi pomenit între eroii neamului jertfiți pentru o cauză dreaptă.

În aceste momente de tristețe pentru familie, colegi și prieteni, vă încredinţăm de întreaga noastră compasiune și rugăm pe Hristos Cel ce a înviat din morți să așeze sufletul celui ce a plecat dintre noi  în Împărăția Sa cea veșnică.

Pomenirea lui din neam în neam și seminția lui va moșteni pământul.

Veșnica lui pomenire!

Înmormântarea comandorului Ionuț Voicu Șocae va avea loc duminică, 5 iunie, ora 13.00, la Biserica ”Învierea Domnului” din municipiul Bacău.

You may also like...