Comunicare și comuniune în cadrul proiectului catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni” la Parohia Precista din Bacău

Duminică, 7 februarie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a fost lansat în Parohia Precista Bacău, proiectul „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.

La acest proiect catehetic a participat grupul de cateheză al parohiei, alcătuit din cei 30 de elevi de gimnaziu și liceu, aflat sub coordonarea d-nei profesor de religie Teodora Plăeșu, a preotului paroh Mihail Tomozei și a preotului slujitor Adrian Bârdan.

 Tema primei întâlnirii, derulată sub îndrumarea preotului paroh, a fost „Părinții și copii în familia creștin-ortodoxă”.  S-a explicat din punct de vedere duhovnicesc, ce este familia creștină, care este scopul și importanța ei în Biserică și Societate.

Prezentarea s-a dorit a fi interactivă, putându-se viziona, pentru o mai bună înțelegere și un film cu tematică duhovnicească.O constatare a primei întâlniri din acest proiect, care are ca scop necesitatea de a intensifica legătura sfântă dintre familie și Biserică, a fost faptul că tema abordată a fost bine primită, cei prezenți manifestându-și astfel dorința de a participa în continuare la serile catehetice din parohie.

La final, după dialogul constructiv dintre participanți și colaboratori s-au stabilit principalele teme care vor fi abordate în următoarele întâlniri.

 

Pr. M.T.

 

 

 

You may also like...