Încheiere proiect „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburari de dezvoltare”

Fundația „Episcop Melchisedec” – Filila Bacău  în calitate de Beneficiar și Consiliul Județean Bacău în calitate de Autoritate contractantă, au implementat în perioada august – septembrie 2018 proiectul „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare”, finanțat conform Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare.

Această cameră de intergrare senzorială a fost amenajată în cadrul Centrului de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” aparținând Fundației „Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău, din str. Digu Bîrnat nr. 19, municipiul Bacău.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea capacității de autoreglare a sistemelor senzoriale la copilul cu autism și alte tulburări de dezvoltare și adaptare sa la mediul înconjurător.

Printre rezultatele obținute în cadrul proiectului amintim:

  • 1 sală de integrare senzorială înființată,
  • 30 de copii diagnosticați cu tulburare pervazivă de dezvoltare sau alte tulburări de dezvoltare s-au înscris pentru a avea acces la terapii de integrare senzorială,
  • 3 workshop-uri “Jurnal de terapie“ pentru informarea comunitatii despre existența camerei de integrare senzorială și constientizarea importanței acestei intervenții
  • 50 de specialiști și părinți/aparținători ai copiilor cu autism au participat la workshop-urile de informare.

Accesul copiilor la terapii de integrare senzorială va îmbunătății în primul rând calitatea vieții copiilor diagnosticați cu autism, tulburări de dezvoltate sau desincronizare senzorială.

You may also like...