Încheiere proiect „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburari de dezvoltare”

Fundația „Episcop Melchisedec” – Filila Bacău  în calitate de Beneficiar și Consiliul Județean Bacău în calitate de Autoritate contractantă, au implementat în perioada august – septembrie 2018 proiectul „Amenajarea camerei de integrare senzorială pentru recuperarea copiilor cu autism sau alte tulburări de dezvoltare”, finanțat conform Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare.

Această cameră de intergrare senzorială a fost amenajată în cadrul Centrului de zi pentru persoane cu autism „Sf. Cosma și Damian” aparținând Fundației „Episcop Melchisedec” – Filiala Bacău, din str. Digu Bîrnat nr. 19, municipiul Bacău.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea capacității de autoreglare a sistemelor senzoriale la copilul cu autism și alte tulburări de dezvoltare și adaptare sa la mediul înconjurător.

Printre rezultatele obținute în cadrul proiectului amintim:

  • 1 sală de integrare senzorială înființată,
  • 30 de copii diagnosticați cu tulburare pervazivă de dezvoltare sau alte tulburări de dezvoltare s-au înscris pentru a avea acces la terapii de integrare senzorială,
  • 3 workshop-uri “Jurnal de terapie“ pentru informarea comunitatii despre existența camerei de integrare senzorială și constientizarea importanței acestei intervenții
  • 50 de specialiști și părinți/aparținători ai copiilor cu autism au participat la workshop-urile de informare.

Accesul copiilor la terapii de integrare senzorială va îmbunătății în primul rând calitatea vieții copiilor diagnosticați cu autism, tulburări de dezvoltate sau desincronizare senzorială.

Citeste si...