Comuniune în duh de rugăciune la Parohia Berbinceni, Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiespiscop al Romanului şi Bacăului, la Parohia ,,Sf. Ierarh Nicolae” Berbinceni, com. Roşiori, s-au întâlnit în rugăciune preoţii din cercul pastoral nr.2, ,,Sf. Cuv. Parascheva”, al Protopopiatului Bacău. Cu acest prilej, s-a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia în prezenţa unui mare număr de credincioşi.

WP_20151114_031
WP_20151114_029 (1)
WP_20151114_025
WP_20151114_016
WP_20151114_009
WP_20151114_007

Tema întâlnirii cercului pastoral a fost aleasă şi reflectată într-o predică pătrunzătoare de părintele Croitoru Alexandru, de la Parohia Fundeni. În contextul anului omagial al misiunii Parohiei şi Mănăstirii în Patriarhia Română, dar şi al comemorării Sf. Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din Eparhii, tema aleasă s-a intitulat: ,,Sfântul Paisie de la Mănăstirea Neamţ, luminător duhovnicesc al lumii peste veacuri”. Părintele Alexandru Croitoru a ţinut să prezinte viaţa Sf. Paisie, preocuparea sa duhovnicească şi culturală permanentă, dar şi grija izvorâtă dintr-o profundă dragoste faţă de cei care i-au fost sub ascultare călugări sau mireni deopotrivă. ,,Un chip luminat de păstor de suflete care dăinuie peste veacuri, cum este Sf. Paisie de la Neamţ, nu poate fi trecut cu vederea într-o societate tot mai desacralizată, mai secularizată şi mai indiferentă faţă de cele duhovniceşti ca cea de astăzi.” a conchis părintele Alexandru.

Părintele Adam Iulian, coordonatorul activităţilor Cercului pastoral nr. 2, ,,Sf. Cuv. Parascheva” al Protoieriei Bacău, a prezentat credincioşilor prezenţi pe toţi părinţii participanţi, membri ai acestui Cerc pastoral, a subliniat lucrarea ziditoare a acestor întâlniri duhovniceşti şi a mulţumit părintelui paroh Valentin, Consiliului parohial şi tuturor enoriaşilor pentru buna organizare a acestui eveniment cultural- duhovnicesc.

În încheiere, părintele paroh Uricaru Valentin a subliniat la rându-i importanţa vieţii autentic duhovniceşti în parohie, a multumit preoţilor prezenţi, dar şi enoriaşilor, şi a invitat pe cei prezenţi la o agapă creştinească organizată în casa socială a parohiei.

You may also like...