Comuniune și rugăciune întru cinstea Părintelui Galeriu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în  contextul Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, în ziua de 9 mai 2017 a avut loc întâlnirea preoților din cercul pastoral –misionar  numarul 6 ,, preot profesor  Constantin Galeriu” la parohia Galeri.

IMG_20170509_174333
IMG_20170509_184319
IMG_20170509_184411
IMG_20170509_185113
IMG_20170509_185900

          Sub protia  părintelui protoiereu Costică Busuioc s–a săvârșit  slujba Vecerniei cu Litie, urmată  de referatul gazdei noastre, părintele Laurențiu  Irimia, cu subiectul,, Viața și activitatea pastoral –misionară  a părintelui profesor universitar doctor  Constantin Galeriu”.

           În alocuțiunea sa, părintele a subliniat toate calitățile ce l-au caracterizat pe marele profesor și duhovnic, momentele și motivele pentru care a fost reținut și arestat  în perioada comunistă  de securitate. În descriere a fost atinsă latura filantropică a distinsului părinte profesor, cât și partea scriitoricească care l-a caracterizat.

          În  final, prin  cuvântul  său, părintele  protoiereu Costică Busuioc, a adus binecuvântarea și dragostea Înaltului Părinte Arhiepiscop Ioachim către această comunitate, după care  a evidențiat  unitatea și dragostea oamenilor fața de părintele lor duhovnic și necesitatea apropierii tinerilor de  Sfânta Biserică.

     Tot în acest context a marcat, acum la înjumătățirea praznicului Sfintei Învieri, momentele esențiale ale acestei perioade, și anume: prezența transfigurată a Mântuitorului Iisus Hristos în mijlocul ucenicilor Săi și a femeilor mironosițe.

       Întâlnirea a avut loc într-un cadru colegial și o atmosferă duhovnicească deosebită. Următoarea  întâlnire a părinților din acest cerc va avea loc în luna iunie

You may also like...