Comuniunea preoților din Protoieria Bacău, la Catedrala ”Sf. Nicolae”

Preoții din Protopopiatul Bacău s-au rugat astăzi alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în cadrul Sinaxei desfășurate la Catedrala ”Sf. Nicolae”.

1_3
1a_0
2_2
3_0
4_0
5_0
6_0
7_0
8_0
9_0
10_0
11_0
12_0

Ziua de prăznuire a Sfinților Cuvioși Ioan Casian Romanul și Gherman din Dobrogea a consemnat și sărbătoarea preoților din Protopopiatul Bacău. Cei peste 140 de slujitori ai sfintelor altare s-au rugat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în Catedrala ”Sf. Nicolae” din municipiul Bacău în cadrul sinaxei preoțești din această protoierie.

În cadrul sacru și solemn deopotrivă, clerul și credincioșii prezenți s-au împărtășit de iubirea Preasfintei Treimi pogorâtă prin Dumnezeiesca Liturghie oficiată de întâistătătorul acestei eparhii. Răspunsurile la strană au fost date de corala preoților ”Episcop Melchisedec Ștefănescu”, iar în cadrul slujbei Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot pe tânărul Petru Petrică Gheorghiu pe seama parohiei Stănița (Protopopiatul Roman). Așa cum este tradiția acestor sinaxe, ierarhul a rostit rugăciuni specifice de dezlegare și iertare pentru preoți și credincioși, făcând și pomenirea ierarhilor și preoților mutați la Domnul.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfințitul Ioachim, la propunerea preotului protopop Costică Busuioc, a dăruit ”diplome de excelență” celor șapte preoți care coordonează activitatea cercurilor pastorale.  De altfel, în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în anul 2015 în activitatea pastoral-misionară și social-filantropică din parohii, subliniind importanța și rolul preoților în viața comunităților pe care le păstoresc. La rândul său, părintele Costică Busuioc și-a exprimat bucuria de a fi slujit Sfânta Liturghie împreună cu ierarhul locului, alături de preoții din Protopopiatul Bacău, în aceste momente de aleasă sărbătoare, oferind totodată în dar Înaltpreasfințitului Ioachim icoana Sfântului Ierarh Nicolae.

You may also like...